Νέο Audi S8 με 571 ίππους και κομψή εμφάνιση

Οι υψηλές επιδόσεις της σπορ έκδοσης της ναυαρχίδας της μάρκας, διασφαλίζονται και μέσω της ενεργής ανάρτησης

  • -
  • -

Το σημείο καμπής των υψηλών επιδόσεων και της κορυφαίας πολυτέλειας αποτελεί το νέο Audi S8, το οποίο ενσαρκώνει το σλογκαν της γερμανικής φίρμας “Vorsprung durch Technik” (εξέλιξη μέσω της τεχνολογίας). Η γνωστοποίηση των χαρακτηριστικών του S8 πραγματοποιείται λίγες μέρες της αποκάλυψης του αναβαθμισμένου Audi Q7.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο V8 bi-turbo βενζινοκινητήρας 4.0 TFSI, απόδοσης 571 ίππων και 800 Nm ροπής, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Το μοτέρ βενζίνης εξοπλίζεται με την υβριδική τεχνολογία MHEV που προσφέρει βελτιωμένη κατανάλωση καυσίμου. Στην καθημερινή οδήγηση η εξοικονόμηση φτάνει μέχρι και τα 0,8 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, ενώ το σύστημα προσωρινής απενεργοποίησης κυλίνδρων (cylinder on demand) λειτουργεί σε συνθήκες χαμηλού φορτίου προσφέροντας περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης.

Η σπορ έκδοση της ναυαρχίδας της γερμανικής μάρκας φέρει στον στάνταρ εξοπλισμό το high-tech σύστημα της προγνωστικής ενεργής ανάρτησης, το οποίο λειτουργεί σε συνδυασμό με την ενεργή αερανάρτηση, επιτρέποντας την ανύψωση/ύφεση του κάθε τροχού ξεχωριστά. Όσον αφορά, την ανίχνευση των ανωμαλιών του οδοστρώματος, αυτή καθίσταται εφικτή μέσω εμπρόσθιων καμερών, ενώ στη διατήρηση της πρόσφυσης σε υψηλά επίπεδα συμβάλλει το ενεργό σύστημα τετραδιεύθυνσης.

Σε επίπεδο σχεδιασμού, oι νέες αισθητικές εξωτερικές και εσωτερικές αναβαθμίσεις τονίζουν τον σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου, ενώ διαθέσιμοι για το σπορ σεντάν των 5,17 μέτρων είναι οι νέας σχεδίασης τροχοί έως 21 ιντσών. Νέα στοιχεία, παρατηρούνται επίσης στον εμπρός, πιο επιθετικό προφυλακτήρα, στα πλαϊνά του αμαξώματος, στα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών, καθώς και οι διπλές απολήξεις, δίνουν έμφαση στον σπορ και δυναμικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Οι επιλογές φωτισμού περιλαμβάνουν έως και τους προβολείς HD Matrix LED με Audi laser και οπίσθια  φώτα OLED.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα στάνταρ ειδικής σχεδίασης καθίσματα με σπορ εμφάνιση, τα οποία διαθέτουν έναν ευρύ συνδυασμό ρυθμίσεων, προσαρμοζόμενες πλευρικές ενισχύσεις και ανεξάρτητη θέρμανση τριών σταδίων για κάθε κάθισμα, καθώς και λειτουργίες εξαερισμού και μασάζ.

Επιπροσθέτως, το S8 ξεχωρίζει για τον οδηγοκεντρικό του εξοπλισμό μέσω του Audi Drive Select, το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε πέντε προφίλ οδήγησης, μεταξύ των οποίων τα Comfort και Dynamic.

Το μοντέλο λαμβάνει υψηλή βαθμολογία και σε επίπεδο συνδεσιμότητας χάρη στην πλήρως ψηφιακή λειτουργία αφής MMI που παραχωρεί στον οδηγό πλήρη έλεγχο των λειτουργιών μέσω δύο μεγάλων οθονών (απτική και ακουστική ανάδραση). Επίσης, το MMI navigation plus αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα infotainment (υποστήριξη φωνητικής υπηρεσίας Amazon Alexa), το οποίο περιλαμβάνει υπηρεσίες car-to-x, οι οποίες επιτρέπουν την «επικοινωνία» του οχήματος με άλλα Audi, καθώς και με το περιβάλλον.

Το Audi S8, τέλος, ενσωματώνει 38 συστήματα υποβοήθησης οδηγού που διαχωρίζονται στα πακέτα City και Tour. Το Adaptive Cruise Control συνδυάζει τις λειτουργίες του συστήματος ACC, της υποβοήθησης κυκλοφοριακής συμφόρησης και της διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας. Σε συνδυασμό με τη προγνωστική υποβοήθηση απόδοσης, επιβραδύνει και επιταχύνει το Audi S8 ανάλογα με τις επερχόμενες συνθήκες.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...