Ανανεωμένο Audi Q7: Αγριεμένο και τεχνολογικά προηγμένο (vid)

Η Audi βολιδοσκόπησε την αγορά και υπέβαλε το μεγάλο SUV σε προσεκτικές ποιοτικές αναβαθμίσεις που δεν αποκλίνουν από την κομψή φιλοσοφία της

  • -
  • -

Σε μηχανολογική και αισθητική αναβάθμιση του μεγάλου της SUV, Q7, προχώρησε η Audi, μετά από τέσσερα χρόνια από το λανσάρισμα της δεύτερης γενιάς. Το ανανεωμένο Audi Q7 θα λανσαριστεί στην Ευρώπη στα μέσα Σεπτεμβρίου, χωρίς να είναι γνωστή -προς το παρόν- η τιμή του.

Βασικός σχεδιαστικός πυλώνας του φρεσκαρισμένου Q7 είναι αυτός που διαπνέει όλη την οικογένεια “Q” της γερμανικής μάρκας. Το premium SUV ξεχωρίζει για τους αυξημένους χώρους, τις προηγμένες ψηφιακές λειτουργίες και τη διάθεση υβριδικής έκδοσης.

Το νέο μοντέλο έχει επιμηκυνθεί κατά 11 mm φτάνοντας τα 5.063 mm, με το πλάτος του να ανέρχεται σε 1.970 mm και το ύψος σε 1.741 mm. Όσον αφορά τη χωρητικότητα του χώρου αποσκευών, αυτή κυμαίνεται στα 865 με 2.050 λίτρα –με αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Δυναμική εξωτερική εμφάνιση

Με μια πρώτη ματιά στο εξωτερικό ξεχωρίζει η νέα μάσκα με την φαρδιά οκτάγωνη γρίλια Singlerfram, η οποία προσδίδει μια «αγριότερη» ομορφιά στο μοντέλο. Εκφραστικότητα και ζωντάνια προσφέρουν οι διπλές εισαγωγές αέρα στον προφυλακτήρα, όπως και η ποδιά, η οποία αναδεικνύει τις off-road δυνατότητες του Q7. Σε απαλές τροποποιήσεις έχουν υποβληθεί και τα φωτιστικά σώματα –προαιρετικά με τεχνολογία HD Matrix LED.

Στο πίσω μέρος, εντυπωσιακή είναι η γραμμή χρωμίου που συνδέει τα φώτα, μια αισθητική παρέμβαση που διαπερνά την φαρδιά πόρτα αποσκευών. Ο σχεδιασμός είναι πιο ξεκάθαρος απ’ ό,τι στην προηγούμενη έκδοση, κάτι που επιτυγχάνεται μέσω των έντονων, επίπεδων επιφανειών και των απολήξεων της εξάτμισης.

Δόσεις ψηφιοποίησης

Κοινοί παρονομαστές στην πενταθέσια και επταθέσια έκδοση του Audi Q7 είναι το πρεστίζ και οι νέες ποιοτικές πινελιές που παραπέμπουν στο Q8. Ο ψηφιακός διάκοσμος Virtual Cockpit  έχει εμπλουτιστεί με δύο μεγάλες οθόνες στην κεντρική κονσόλα οι οποίες φέρουν τη δυνατότητα απτικής και ακουστικής ανάδρασης, ενώ όταν βρίσκονται σε off-mode προβάλλουν αόρατες, εναρμονισμένες χρωματικά με την μαύρη επιφάνεια του ταμπλό που τις φιλοξενεί.

Οι ψηφιακές οθόνες ενσωματώνουν το εύχρηστο σύστημα πολυμέσων MMI (Μulti Media Interface), το σύστημα συνδεσιμότητας LTE Advanced, Wi-Fi hotspot, ενώ διαθέσιμη είναι η λειτουργία φωνητικών εντολών, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός και ο τετραζωνικός κλιματισμός.

Αρχίζει με πετρέλαιο, συνεχίζει με plug-in και βενζίνη

Το Q7, σε πρώτη φάση, θα διατίθεται με δύο μοτέρ πετρελαίου, πλαισιωμένα από το αυτόματο οκτατάχυτο κιβώτιο Tiptronic και τετρακίνηση. Λίγο μετά το λανσάρισμά του, ωστόσο, θα προσφερθεί μια έκδοσης βενζίνης (όλες υποστηριζόμενες από σύστημα 48V), όπως και μια plug-in υβριδική. Το σύστημα mild hybrid λειτουργεί με τέτοιο τρόπο που καθιστά δυνατή την εξοικονόμηση έως και 0,7 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα. 

Συστήματα υποβοήθησης

Τα «χέρια» του οδηγού λύνει το ρυθμιζόμενο Cruise Assist, το οποίο «παντρεύει» τις λειτουργίες των υποσυστημάτων Adaptive Speed Assist, Traffic Jam Assist και Active Lane Assist. Το Efficiency Assist φροντίζει για το φρενάρισμα και την επιτάχυνση του Q7 βάσει των εκάστοτε συνθηκών, ενώ την παρθενική του εμφάνιση κάνει και το σύστημα Emergency Assist το οποίο σε συνθήκες εκτάκτου ανάγκης ακινητοποιεί το όχημα, λαμβάνοντας παράλληλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα.

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...