Nissan Micra

Τέταρτη γενιά

  • -
  • -

Η τέταρτη γενιά Micra θα πωλείται ούτε λίγο ούτε πολύ σε 160 χώρες. Είναι τόσο σημαντικό για τη Nissan το συγκεκριμένο μοντέλο, που ο ίδιος ο πρόεδρος Ιαπωνικής εταιρείας κ. Ghon, ανέλαβε την παρουσίαση του Micra στους δημοσιογράφους.

Βασίζεται σε μια ολοκαίνουρια πλατφόρμα (V-Platform) η οποία έχει μελετηθεί ώστε να εξοικονομηθεί βάρος, ενώ από πλευράς διαστάσεων το νέο Micra είναι ελάχιστα μεγαλύτερο σε μήκος αλλά όχι σε πλάτος και ύψος, όπου υπολείπεται ελάχιστα. Σχεδιαστικά δεν πρωτοτυπεί, αλλά ακολουθεί μια πιο συμβατική και περισσότερο αποδεκτή από το ευρύ κοινό προσέγγιση.

Στο εσωτερικό έχουν γίνει επιλογές με έμφαση στη λειτουργικότητα και λόγω του μεγαλύτερου μεταξονίου, οι χώροι για τους επιβάτες είναι μεγαλύτεροι. Ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 230 λίτρων και φτάνει τα 540 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Εντελώς νέοι είναι οι δύο τρικύλινδροι κινητήρες των 1,2 λίτρων που θα το εφοδιάζουν εκ των οποίων, ο μεν πρώτος διαθέτει μεταβλητό χρονισμό και αποδίδει 80 ίππους (CO2 115gr/km), ο δε δεύτερος έχει turbo, άμεσο ψεκασμό και αποδίδει 98 ίππους (CO2 95gr/km). Το παρόν θα δίνει και ένα σύστημα Start&Stop, για την επιπλέον εξοικονόμιση καυσίμου. Εκτός από βασικό κιβώτιο 5 σχέσεων, θα προσφέρεται προαιρετικά  ένα εντελώς νέο κιβώτιο CVT.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...