Νέα Bentley Flying Spur: Υπερπολυτελής και με 635 ίππους (video)

Η βρετανική μάρκα αποκάλυψε την τρίτης γενιάς Flying Spur, η οποία υιοθετεί μια πιο σπορτίφ φιλοσοφία, χωρίς να απαρνείται τις πολυτελείς καταβολές της

  • -
  • -

Μετά την τμηματική δημοσίευση δύο teaser φωτογραφιών που καταδείκνυαν κάποιες λεπτομέρειες στην καμπίνα και τη σιλουέτα της νέας –τρίτης γενιάς- Bentley Flying Spur, η βρετανική μάρκα αποφάσισε να δώσει στο φως της δημοσιότητας κάθε σπιθαμή τόσο του αμαξώματός της, όσο και του εσωτερικού της.

Πρόκειται για το μοντέλο-πολιορκητικός κριός της μάρκας, με το οποίο εισέρχεται στη δύσκολη μάχη επανακαθορισμού της έννοιας GT, μέσω της κατασκευής ενός αβάν-γκαρντ sport sedan, μέσα στο σώμα μιας καλλίγραμμης λιμουζίνας.

Το επερχόμενο μοντέλο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στο.. χέρι, στην πατρίδα της Bentley στο Κρου της Αγγλίας, με τις παραγγελίες να «ανοίγουν» τον προσεχή Σεπτέμβριο, ενώ οι πρώτες παραδόσεις θα πραγματοποιηθούν στις αρχές του 2020.

Το μυώδες αμάξωμα, με τις έντονες ακμές και τις κοφτές οριζόντιες πλευρικές γραμμές είναι μόλις ένα από την αφθονία στοιχείων που έλκουν την καταγωγή τους από τον κόσμο των σπορ αυτοκινήτων και έχουν «μεταγγιστεί» στη διαχρονική «λιμουζινάτη» φιλοσοφία της Bentley. Οι LED matrix προβολείς φέρουν το σχήμα αιχμηρών κρυστάλλων, η μάσκα διακρίνεται για την επιβλητικότητά της, ενώ απαρατήρητοι δεν περνάνε και οι τροχοί των 22 ιντσών. Τις εντυπώσεις «κλέβει» ακόμη το σήμα «Flying B», το οποίο εμφανίζεται ή βυθίζεται στο καπό μέσω ηλεκτρονικής ρύθμισης.

Κάτω από το καπό συναντάμε έναν W12 διπλά υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα, ο οποίος κατασκευάστηκε δια χειρός του εξειδικευμένου προσωπικού στις εγκαταστάσεις του Κρου. Ο δωδεκακύλινδρος κινητήρας διαφοροποιείται από τον συνηθισμένο V12, προσφέροντας καλύτερη κατανομή του βάρους και αυξάνοντας την ευρυχωρία της καμπίνας.


Η απόδοση αντιστοιχεί σε 635 ίππους και 900 Nm ροπής, με την επιτάχυνση στα 100 km/h να έρχεται σε 3,8 δλ., ενώ η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί ν’ αναπτύξει η νέα Bentley αγγίζει τα 333 km/h. Το επερχόμενο μοντέλο χρησιμοποιεί το ίδιο οκτατάχυτο κιβώτιο ZF διπλού συμπλέκτη με την Continental GT, για πιο ομαλή επιτάχυνση, γρηγορότερες αλλαγές και βελτιωμένη κατανάλωση καυσίμου.

Η νέα Bentley Flying Spur θα είναι το πρώτο της μάρκας που θα φέρει την  τεχνολογία ενεργητικής τετραδιεύθυνσης (All-Wheel Steering), η οποία φροντίζει ώστε οι πίσω τροχοί να στρίβουν με την ίδια φορά των μπροστινών. Σε υψηλές ταχύτητες, το σύστημα All-Wheel Steering εξασφαλίζει κορυφαίο χειρισμό και σταθερότητα. Παράλληλα, φιλοξενεί το σύστημα CDC (Continues Damping Control), το οποίο παρέχει τη δυνατότητα συνεχούς ρύθμισης των αποσβεστήρων.

Επιπροσθέτως, η τρίτη γενιά δεν θα αποκλίνει από τις προγενέστερες, και ως εκ τούτου θα είναι τετρακίνητη (AWD), απολαμβάνοντας βέλτιστη πρόσφυση. Για πρώτη φορά, όμως, συναντάται το εξής: Σε “νορμάλ” οδικές συνθήκες, η μετάδοση της ισχύος θα γίνεται μόνο στους πίσω τροχούς. Αν, ωστόσο, διαγνωσθεί ολίσθηση, το σύστημα μεταδίδει αυτόματα την κίνηση και στους μπροστινούς.

Στο εσωτερικό, η Flying Spur πλέει μέσα σε έναν ωκεανό πολυτέλειας, όπως καθίσταται εμφανές μέσω της τρισδιάστατης δερμάτινης ταπετσαρίας που αγκαλιάζει το σαλόνι του μοντέλου, καθώς και των άνετων καθισμάτων που διατίθενται σε 15 αποχρώσεις.

Η Bentley παράλληλα, εγκαινιάζει την είσοδό της στην εποχή των περιστρεφόμενων οθονών (Bentley Rotating Display). Το «πάτημα» του κουμπιού εκκίνησης σηματοδοτεί την ανάδυση από το κέντρο του ταμπλό μιας οθόνης αφής HD 12,3 ιντσών. Ακόμη υπάρχει η δυνατότητα της απόκρυψης της συγκεκριμένης οθόνης και την εμφάνιση μιας δεύτερης με τρία κομψά «ρολόγια» όπου προβάλλεται η  θερμοκρασία του περιβάλλοντος, μια πυξίδα και ένα χρονόμετρο.

Σε επίπεδο συστημάτων υποβοήθησης, ξεχωρίζουν τα Traffic Assist, City Assist και Bilnd Spot Warning. Ακόμη, τα συστήματα Night Vision και Head Up Display βοηθούν τον οδηγό να διατηρεί την προσοχή του στον δρόμο. Η απρόσκοπτη οδήγηση, τέλος, ενισχύεται από μια κάμερα που απεικονίζει όσα αντικείμενα περιβάλλουν τον το αυτοκίνητο.

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...