Νέα Bentley Flying Spur: Μια πολυτελής λιμουζίνα με… σπορ ψυχή (vid)

Καλλίγραμμη και επιθετική, η τρίτη, επετειακή, γενιά της Flying Spur επαναπροσδιορίζει την έννοια του “GT”

  • -
  • -

Βαφτισμένη στο δόγμα της κατασκευής υπερπολυτελών αυτοκινήτων, η Bentley κλείνει 100 χρόνια ζωής και ετοιμάζεται να το γιορτάσει με ένα μοντέλο που θα κάνει κρότο.

Ο λόγος για την ολοκαίνουρια, τρίτης γενιάς, Flying Spur, ένα δημιούργημα-τομή στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία μιας και φέρει το σώμα μιας λιμουζίνας, αλλά την «καρδιά» ενός σπορ σεντάν. Όσον αφορά, τα αποκαλυπτήρια του Grand Touring Sedan αυτά θα πραγματοποιηθούν στις 11 Ιουνίου.

Μετά, λοιπόν τη δημοσίευση μιας teaser φωτογραφίας, η οποία καταδείκνυε μια τρισδιάστατη δερμάτινη ταπετσαρία στο εσωτερικό της, σειρά παίρνει ένα «ζευγάρι» εικόνων στο οποίο διαφαίνονται τόσο τα εκλεπτυσμένα χαρακτηριστικά του «προσώπου» της όσα και η καλλίγραμμη πλαϊνή όψη της.

H Bentley Flying Spur θα έχει την τιμή να είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που θα φέρει τεχνολογία τετραδιεύθυνσης (All-Wheel Steering), η οποία φροντίζει ώστε οι πίσω τροχοί να περιστρέφονται με την ίδια φορά των μπροστινών. Σε υψηλές ταχύτητες, το σύστημα All-Wheel Steering εξασφαλίζει κορυφαίο χειρισμό και σταθερότητα.

Επιπροσθέτως, η τρίτη γενιά δεν θα αποκλίνει από τις προγενέστερες, και ως εκ τούτου θα είναι τετρακίνητη (AWD), απολαμβάνοντας βέλτιστη πρόσφυση. Για πρώτη φορά, όμως, συναντάται το εξής: Σε “νορμάλ” οδικές συνθήκες, η μετάδοση της ισχύος θα γίνεται μόνο στους πίσω τροχούς. Αν, ωστόσο, αναγνωσθεί κάποια ολίσθηση, το σύστημα μεταδίδει αυτόματα την κίνηση και στους μπροστινούς.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, παράλληλα, συγκεντρώνει και το σύστημα Bentley Dynamic Ride, το οποίο, όπως αναφέρει η μάρκα, θα βελτιώνει τόσο τον χειρισμό όσο και την άνεση κατά την οδήγηση του νέου μοντέλου.  

Τέλος, υπενθυμίζεται πως στόχος της Bentley μέσω της τρίτης γενιάς του μοντέλου Flying Spur είναι η κατασκευή του πολυτελέστερου Grand Touring sedan στα χρονικά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...