Αποκάλυψη: To ηλεκτρικό Opel Corsa-e με αυτονομία 330 km

Ηλεκτρικό μοτέρ 136 ίππων που χαρίζει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 8,1 sec

  • -
  • -

Λίγες εβδομάδες πριν το δούμε από κοντά στην έδρα της Opel, το Russelsheim, το Corsa-e αποκαλύφθηκε διαδικτυακά. Η έκτη γενιά του γερμανικού σουπερμίνι κυκλοφορεί και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, με μπαταρίες 50 kWh που του χαρίζουν αυτονομία 330 km με μία φόρτιση (σύμφωνα με τον κύκλο δοκιμών WLTP).

Η ηλεκτρική είναι η πρώτη έκδοση του νέου Corsa που θα είναι διαθέσιμη – μέσα στις επόμενες εβδομάδες – προς παραγγελία, ενώ θα ακολουθήσουν τα μοντέλα βενζίνης και diesel. Οι μπαταρίες μπορούν να φορτιστούν σε κοινή οικιακή πρίζα, σε wallbox ή ταχυφορτιστή. Στην τελευταία περίπτωση, αποκτούν το 80% της φόρτισής τους εντός 30 λεπτών.

Ο ηλεκτροκινητήρας του Corsa-e αποδίδει 136 ίππους και 260 Nm ροπής, τα οποία (όπως συμβαίνει με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα) είναι άμεσα διαθέσιμα. Τα 50 km/h έρχονται από στάση σε 2,8 sec και τα 100 km/h σε 8,1 sec. Η αυτονομία εξαρτάται και από τις τρεις λειτουργίες του ηλεκτρικού συστήματος: Normal, Eco και Sport.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΥΒΡΙΔΙΚΟ OPEL GRANDLAND X

Η νέα γενιά του δημοφιλούς σουπερμίνι ξεχωρίζει από τις δυναμικές γραμμές του αμαξώματος, που τονίζουν τη στιβαρότητά του. Το αμάξωμα φθάνει σε μήκος τα 4,06 μέτρα, ενώ χάρη στην τύπου coupe οροφή, το συνολικό ύψος είναι μειωμένο κατά 48 mm. Οι χώροι πάντως δεν επηρεάζονται, καθώς τα καθίσματα είναι τοποθετημένα χαμηλότερα. Η Opel υπόσχεται πιο δυναμική οδική συμπεριφορά και πιο άμεσο σύστημα διεύθυνσης.

Η λίστα με τον εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας του Corsa-e περιλαμβάνει φώτα IntelliLux LED Matrix, ρυθμιζόμενο cruise control με ραντάρ, ειδοποίηση για όχημα στο τυφλό σημείο του καθρέπτη, park assist, οθόνη αφής 7 ή 10 ιντσών με χάρτες πλοήγησης και υπηρεσίες “Opel Connect” κ.α.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...