Ετοιμάζεται η διάδοχος της Murcielago

Ταχύτερη από ποτέ

  • -
  • -

Οι ιταλοί εργάζονται πυρετωδώς για την εξέλιξη της αντικαταστάτριας της Murcielago και οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες αποδεικνύουν ότι πιθανότατα έχουν τελειώσει με το αμάξωμα και ασχολούνται πλέον με το στήσιμο και την εξέλιξη των μηχανικών μερών.

Ο σχεδιασμός της Murcielago έχει γίνει όχι από εξωτερικούς σχεδιαστές αλλά εντός της φίρμας δια χειρός τους Manfred Fitzgerald, του επικεφαλής της μάρκας αλλά και του σχεδιασμού της Lamborghini. Το νέο roadster θα βασίζεται στο νέο σασί από ανθρακονήματα το οποίο θα μειώσει το βάρος του αυτοκινήτου από τα 1665 στα 1.500 κιλά.

Ο κινητήρας που θα εφοδιάζει τη νέα Murcielago θα είναι ένας νέος 7λιτρος V12 ο οποίος θα αποδίδει 700 ίππους και 700Nm ροπής. Η τελική ταχύτητα που θα μπορεί να αναπτύξει θα αγγίζει τα 354km/h και για τα πρώτα 100km/h θα απαιτούνται μόλις 3,0 δευτερόλεπτα. Στο σύστημα μετάδοσης, θα υπάρχει τετρακίνηση, αλλά όχι κάποιο σύστημα διπλού συμπλέκτη αλά DSG, αλλά ένα 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο με σειριακό επιλογέα και χειριστήρια στο τιμόνι.

Και για να μην δυσαρεστήσουμε του οικολόγους φίλους των καθαρόαιμων αυτοκινήτων, η νέα Murcielago θα καταναλώνει λιγότερα καύσιμα. Χάρη στο σύστημα απενεργοποίησης κάποιων κυλίνδρων του V12 όταν δεν υπάρχει ανάγκη παραγωγής ισχύος, έχει μειωθεί η κατανάλωση σε μικτές συνθήκες στα 12,3 lt/100km, ενώ οι εκπομπές CO2 έχουν ελαττωθεί από τα 495g/km στα 425g/km.

Η νέα Murcielago θα παρουσιαστεί στο σαλόνι του Παρισιού τον Οκτώβριο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...