Η Porsche Cayenne τώρα και σε coupe αμάξωμα! (vid)

Το μεγάλο πολυτελές SUV φορά την… αθλητική του φόρμα

  • -
  • -

Την προσοχή της στο κοινό που αναζητά ένα πολυτελές SUV που δεν είναι μόνο σπορ αλλά το δείχνει κιόλας, στρέφει η Porsche. Η γερμανική μάρκα προσθέτει στην τρίτη γενιά της Cayenne μία δεύτερη έκδοση, την Coupe.

Οπτικά, η Cayenne Coupe ξεχωρίζει από το προφίλ – που παραπέμπει στις 911 και Panamera – και το φαρδύ πίσω μέρος της. Με πιο δυναμική σχεδίαση, ενεργή αεροτομή κάτω από το πίσω τζάμι που εκτείνεται μετά τα 90 km/h, δύο ανεξάρτητα σπορ καθίσματα για τους πίσω επιβάτες (κάθονται πιο χαμηλά σε σχέση με την απλή Cayenne) και την επιλογή ανάμεσα σε δύο οροφές (γυάλινη ή προαιρετικά ανθρακονημάτινη), το νέο SUV επιδόσεων «φωνάζει» όσα έχει να προσφέρει στον οδηγό και τους επιβάτες του.

ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ PORSCHE CAYENNE

Το μήκος της Coupe αγγίζει τα 4,93 μέτρα, ενώ το ύψος της είναι κατά περίπου 20 mm χαμηλότερο από αυτής της κλασσικής Cayenne. Κάτι που επιτυγχάνεται μέσω της πιο έντονης κλίσης στο παρμπρίζ και την πρώτη κολώνα. Ταυτόχρονα έχουν επανασχεδιαστεί οι πίσω πόρτες και οι θόλοι των τροχών, προσθέτοντας 18 mm στο πλάτος του αμαξώματος.

Δύο είναι οι διαθέσιμοι κινητήρες: ο 3λιτρος V6 που αποδίδει 340 ίππους και 450 Nm ροπής και ο 4.0 V8 με 550 PS και 770 Nm ροπής για την Cayenne Turbo Coupe. Με τον πρώτο κάτω από το καπό, τα 100 km/h έρχονται από στάση σε 6 sec, ενώ με τον οκτακύλινδρο σε 3,9 sec.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...