Παρουσίαση: BMW 3 Series και Z4 Roadster

Πρώτη εμφάνιση στην Ελλάδα των νέων μοντέλων της Βαυαρικής φίρμας που θα βρίσκεται στο πλευρό του Μιχάλη Ζαμπίδη για την επιστροφή του στους αγώνες.

  • -
  • -

Με την είσοδο της άνοιξης, η BMW Hellas ξεκινά το λανσάρισμα των νέων μοντέλων της που πλουτίζουν την γκάμα. To μεσαίο sedan βρίσκεται στην 7η γενιά του και επιμένει ως φιλοσοφία στον ιδανικό συνδυασμό της luxury αισθητικής και άνεσης με την οδική απόλαυση, κάτι που ισχύει και για την νεα roadster Ζ4 που με τον τρόπο της εισβάλει δυναμικά στην ελκυστική κατηγορία των διθέσιων ανοιχτών. Ταυτόχρονα με την εμφάνιση των δυο νέων μοντέλων η ελληνική αντιπροσωπία της ΒMW συνδέει τον δυναμισμό που τη χαρακτηρίζει με το άθλημα της πυγμαχίας, κοινά στοιχεία που συμμερίζεται και ο Έλληνας Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Μιχάλης Ζαμπίδης, που μετά από 179 αγώνες, με 157 νίκες και 87 νοκ-άουτ στο ενεργητικό του, επιστρέφει στην ενεργό δράση του Kickboxing, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στη λαμπρή καριέρα του. Ο πρώτος αγώνας του «Iron Mike» θα διεξαχθεί στη Στουτγάρδη της Γερμανίας, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ισπανό Antonio Gomez στο πλαίσιο της διοργάνωσης Breakout, το Σάββατο 23 Μαρτίου. Η BMW Hellas θα είναι στο πλευρό του.

 


Στα άδυτα της σειράς 3

Με παραπάνω από 40 χρόνια παρουσίας στην premium μεσαία κατηγορία και πωλήσεις που ξεπερνούν τα 15 εκατομμύρια μονάδες, η 7η γενιά έρχεται να συνεχίσει την πετυχημένη ιστορία με όπλα της καινοτόμα στοιχεία στον εξοπλισμό της, δυναμική σχεδίαση και την ευέλικτη συμπεριφορά, που ανέκαθεν αποτελούσε προνόμιο των BMW. Στόχος της να ανεβάσει επίπεδο τις κλασικές αρετές της με αναβαθμισμένες επιδόσεις, νέα σχεδιαστική γλώσσα, εκτενείς βελτιώσεις στο εσωτερικό και πρωτοποριακές τεχνολογίες υποστήριξης, ελέγχου, λειτουργίας και συνδεσιμότητας.

Η σχεδιαστική γλώσσα ερμηνεύει με premium σπορ γραμμές το αμάξωμα που τονίζει τα μυώδη και δυναμικά χαρακτηριστικά του. Η μοντέρνα αισθητική και ο επιβλητικός χαρακτήρας συνδυάζονται με βελτιωμένη αεροδυναμική με συντελεστή οπισθέλκουσας Cd: 0,23, μια πρόοδος που επιτυγχάνεται από τον ενεργό έλεγχο της γρίλιας του αεραγωγού, τα Air Curtains και ένα σχεδόν πλήρως στεγανοποιημένο κάτω τμήμα αμαξώματος. Οδηγοκεντρικότερο και φυσικά ανανεωμένο στην premium λογική που το χαρακτηρίζει διαχρονικά, το εσωτερικό προσφέρει την αίσθηση του σύγχρονου δυναμισμού. Ένας νέος ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3’’  και η οθόνη του infotainment των 10,25’’ αποτελούν το σύγχρονο κέντρο επιχειρήσεων του νέου μεσαίου μοντέλου της BMW.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ BMW 3

Τα κορυφαία υλικά και συναρμολόγηση δεν είναι είδηση αλλά πραγματικότητα, ενώ η προηγμένη τεχνολογία από τα πάνω ράφια της βαυαρικής φίρμας έχει δώσει έξτρα παροχές και καινοτομίες στον ήδη πλούσιο εξοπλισμό. Ο προσωπικός βοηθός που επιτρέπει στον οδηγό να χειριστεί μία σειρά από λειτουργίες του αυτοκινήτου, αλλά και υπηρεσίες, με φωνητικές εντολές, είναι μια από αυτές. Σημαντικά διευρυμένη και η γκάμα ψηφιακών υπηρεσιών BMW Connected και BMW ConnectedDrive που φροντίζει για τη συνεχή ενημέρωση του λογισμικού ενώ το Parking Space Assistant διευκολύνει την ανεύρεση χώρου στάθμευσης, ενώ το BMW Digital Key επιτρέπει πρόσβαση σε λειτουργίες του οχήματος (π.χ προετοιμασία κλιματισμού) και εκκίνηση μέσω smartphone. Χωροταξικά η ευρυχωρία πήρε ανάσες, ενώ τόσο η ορατότητα όσο και η πρόσβαση πίσω βελτιώθηκε. Αναβάθμιση και για το χώρο αποσκευών, που τα 480 lt προσφέρουν καλύτερη χρηστικότητα από του προηγούμενου μοντέλου.



Το πλαίσιο και η ανάρτηση έχουν κερδίσει σε ακαμψία, ώστε να εκδηλώνει με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και παροχή πληροφορίας την σπορ αποτελεσματικότητα, ενώ στην σεμιναριακή συμπεριφορά για τα δεδομένα της κατηγορίας παίζουν το ρόλο τα φαρδύτερα μετατρόχια, το χαμηλό κέντρο βάρους και η ομοιόμορφη κατανομή στο ιδανικό 50 : 50 (εμπρός-πίσω). H M Sport χαμηλωμένη ανάρτηση και η ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη προσαρμογή της στο πρόγραμμα Adaptive M, το σύστημα διεύθυνσης με μεταβλητό λόγο υποπολλαπλασιασμού, τα φρένα M Sport, το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό M Sport και οι ζάντες αλουμινίου έως 19’’ χτίζουν το σπορ υπόβαθρο του μεσαίου sedan.

Αρχικά η BMW Σειρά 3 θα είναι διαθέσιμη σε τρεις εκδόσεις κινητήρων, την 330i βενζίνης (με 2.0 απόδοσης 258 ίππων) και τις πετρελαιοκίνητες 320d και 320d xDrive (αμφότερες τον 2.0 ισχύος 190 ίππων). Η τελευταία εφοδιάζεται με σύστημα τετρακίνησης. Αργότερα θα προστεθούν και άλλες εκδόσεις όπως η M340i xDrive με τον 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα απόδοσης 374 ίππων, αλλά και μία έκδοση iPerformance με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης. Η 330i πωλείται προς 49.550 ευρώ, η 320d προς 46.650 ευρώ και η 320d xDrive προς 52.720 ευρώ. Τέσσερις είναι οι εκδόσεις (Advantage, Sport Line, Luxury Line και M Sport) που είναι διαθέσιμες και επιτρέπουν την απόλυτη εξατομίκευση.

 

Ζ4 Roadster - premium ανοιχτό

Το κλασικό roadster επαναπροσδιορίζεται, συνδυάζει τον δυναμισμό με τη σχεδίαση και γαρνίρει με προηγμένα στοιχεία εξοπλισμού. Σχεδιαστικά η Z4 περνάει σε νέα εποχή, εισάγοντας τη φιλοσοφία που θα ακολουθήσει στο άμεσο μέλλον η BMW. Προβολείς LED είναι στάνταρ και προσαρμοζόμενοι προβολείς LED με λειτουργία matrix έρχονται προαιρετικά, τα «νεφρά» εμπρός, χαρακτηριστικό γνώρισμα των BMW, τώρα μεγάλωσαν, όπως εξάλλου και οι εισαγωγές αέρα κάτω από αυτά, στις άκρες του προφυλακτήρα. Το καπό αγκαλιάζει όλο το εμπρός μέρος και εκτείνεται πάνω από τους φουσκωμένους θόλους που φιλοξενούν μεγάλους τροχούς 18 και 19 ιντσών, ενώ ξεχωρίζουν τα Air Breathers στους θόλους των εμπρός τροχών. Tην εικόνα ολοκληρώνει η ενσωματωμένη στο πορτμπαγκάζ αεροτομή και η συνολικά προσεγμένη αεροδυναμική.

Η νέα BMW Z4 είναι το premium ανοιχτό σπορ διθέσιο με κλασικό ηλεκτρικό υφασμάτινο soft-top που ανοίγει και κλείνει σε ελάχιστο χρόνο (δέκα sec αρκούν για ταχύτητες έως 50km/h) και η μυώδης αισθητική ενισχύει τον αυθεντικό χαρακτήρα. Η καμπίνα των επιβατών είναι τραβηγμένη προς τα πίσω, συμβάλλοντας στη άριστη κατανομή βάρους. Η σχεδίαση είναι λιτή και οδηγοκεντρική με τα χειριστήρια να είναι στραμμένα προς το οδηγό. Το εσωτερικό είναι ντυμένο σε μαύρο δέρμα Vernasca, με διακοσμητικές ραφές. Τα καθίσματα είναι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα, με μνήμες, ενώ για την ψυχαγωγία των τυχερών επιβαινόντων φροντίζει το κορυφαίο σύστημα της Harman Kardon Surround Sound System. Για πρώτη φορά σε roadster τοποθετήθηκε Head-Up Display που προβάλει εμπρός από το οπτικό πεδίο του οδηγού τις πληροφορίες, φυσικά συναντάμε τον 12,3″ ψηφιακό πίνακα οργάνων που προσφέρει την hi tech πινελιά και στο κέντρο της κονσόλας οθόνη 10,25″ ώστε να σερβίρει το BMW Live Professional την τελευταία τεχνολογία δικτύωσης.



Φυσικά η ομπρέλα ασφάλειας περιλαμβάνει πλήρες ρεπερτόριο ηλεκτρονικών συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού και μια πλούσια παλέτα εξοπλισμού που τονίζει τις ανέσεις τον premium χαρακτήρα και την σπορ αισθητική. Ιδιαίτερη έμφαση φυσικά έχει δοθεί στα δυναμικά χαρακτηριστικά, με την κατανομή βάρους να παραμένει και εδώ στο 50:50 ανάμεσα στον εμπρός και πίσω άξονα αντίστοιχα. Σύνθημά της φυσικά η ευελιξία, ο δυναμισμός και η ακρίβεια στην συμπεριφορά που προσφέρει το στιβαρό πλαίσιο με το χαμηλό κέντρο βάρους, η δεμένη ανάρτηση και το συνολικό στήσιμο. Φρένα M Sport, ανάρτηση Adaptive Sport, διαφορικό M Sport και ελαστικά υψηλών επιδόσεων προσφέρονται για ακόμα πιο ανόθευτες οδηγικές στιγμές.

ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ BMW Z4

Αρχικά θα προσφέρεται σε τρεις βενζινοκίνητες εκδόσεις. Την Z4 sDrive20i με 2λιτρο TwinPower 197 ίππων (320 Nm ροπή)ς, την Z4 sDrive30i των 258 ίππων (400 Nm ροπή) από τον ίδιο τετρακύλινδρο κινητήρα και την Z4 M40i που από 3λιτρο εξακύλινδρο προσφέρει 340 άλογα (500 Nm ροπή). Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται αποκλειστικά με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Η νέα Z4 που είναι ήδη διαθέσιμη στην χώρα μας έχει εσωτερική κωδική ονομασία G29 και κατασκευάζεται μαζί με την νέα Toyota Supra στο ίδιο εργοστάσιο της Magna Steyr στην Αυστρία. Οι τιμές ξεκινούν από τα € 56.300.




ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑΚΗΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...