Νέο Audi A3 με φυσικό αέριο και αυτονομία 400 km

Με τον 1.5 TFSI και τρεις δεξαμενές CNG - Στην Ελλάδα το καλοκαίρι

  • -
  • -

Ακόμη πιο αποτελεσματικό στη λειτουργία φυσικού αερίου γίνεται το Α3 Sportback g-tron, καθώς η Audi λανσάρει τη νέα έκδοση με τον 1.5 TFSI και αυξημένη αυτονομία. Οι παραγγελίες αρχίζουν άμεσα στη Γερμανία, σε τιμές από 30.600 ευρώ, ενώ στην ελληνική αγορά αναμένεται μετά τον Μάιο.

Η Audi αυξάνει την αυτονομία με καύσιμο το φυσικό αέριο (CNG), μέσω του πιο αποδοτικού 1.5 TFSI (αποδίδει για την περίσταση 131 ίππους) αλλά και μίας τρίτης δεξαμενής 4 kg, η οποία προστίθεται στις δύο υπάρχουσες (από 7 kg η καθεμία). Οι δεξαμενές είναι κατασκευασμένες από συνθετικά υλικά (πολυμερές ενισχυμένο με ανθρακόνημα), προκειμένου να διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα το βάρος.   

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ SUV ΑΠΟ ΤΗΝ AUDI ΜΕ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ 450 KM

Ο χώρος για την τρίτη δεξαμενή CNG εξοικονομήθηκε από την τοποθέτηση μικρότερου ρεζερβουάρ βενζίνης, το οποίο χωρά μόλις 9 lt. Με χρήση CNG το A3 Sportback g-tron μπορεί να διανύσει έως 400 km (με βάση τον κύκλο δοκιμών WLTP). Η μέση κατανάλωση είναι 3,5 kg. φυσικού αερίου ανά 100 km.

Προκειμένου ο 1.5 TFSI να μπορεί να καταναλώσει και φυσικό αέριο, έχουν γίνει επεμβάσεις στην κυλινδροκεφαλή, το turbo, το σύστημα ψεκασμού καυσίμου και τον καταλύτη. Ο τετρακύλινδρος κινητήρας συνδυάζεται με το 7τάχυτο S tronic. Οι εκπομπές CO2 περιορίζονται κατά 25%, όπως και οι ιδιαίτερα επιβλαβείς εκπομπές μικροσωματιδίων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...