Πώς χαρακτηρίζεις αυτό το πρωτότυπο;

Το Engler F.F Superquad προκαλεί μεγάλη εντύπωση στο κοινό της έκθεσης και όχι μόνο

  • -
  • -
Πολλές –όχι τόσο γνωστές- εταιρείες παρουσίασαν το δικό τους δημιούργημα στην 89η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Μία από αυτές είναι και η Engler, η οποία μας σύστησε το F.F Superquad. Η σλοβάκικη φίρμα μάς έδειξε ένα όχημα που δεν είχαμε ξαναδει μέχρι σήμερα. Όπως μαρτυρά και η ονομασία του, το πρωτότυπο μοντέλο είναι μια μίξη ανάμεσα από ένα supercar και ένα quad. Παρατηρείστε ότι δεν υπάρχει καμπίνα, αλλά ο οδηγός πρέπει να κάθετε επάνω σε μια σέλα και να οδηγεί αυτόν τον… όγκο. Ωστόσο, το σύστημα δείχνει να είναι πιο εύκολο στην πράξη, παρά στα λόγια. Το F.F Superquad γέρνει ανάλογα με το βάρος του χρήστη με αποτέλεσμα να στρίβει εύκολα.

Κάτω από το καπό, υπάρχει ένας 5.2 V10 κινητήρας, πιθανόν να είναι ίδιος με αυτόν του Audi R8. Ωστόσο, έχει αναβαθμιστεί φτάνοντας περίπου τους 850 ίππους και το βάρος του είναι μόλις 850 κιλά. Αυτό σημαίνει ότι έχει φτάσει την ιδανική αναλογία κιλά / ίππο 1/1. Σύμφωνα με την εταιρεία, το ξεχωριστό δημιούργημα αγγίζει τα 100 km/h από στάση σε μόλις 2,5 sec, καθώς η τελική ταχύτητα είναι 350 km/h. Για το τελευταίο θα αρκεστούμε στα λόγια της φίρμας, μιας και δεν φαίνεται τόσο ασφαλές….

Ταυτόχρονα, οι υποψήφιοι αγοραστές θα έχουν τη δυνατότητα να επέμβουν στο αισθητικό μέρος του «αυτοκινήτου», καθώς και στον χρωματισμό, ανεβάζοντας τη δυνατότητα εξατομίκευσης σε υψηλό επίπεδο. 
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...