Το GOCAR στη CES 2019: Η νέα Mercedes-Benz CLA

Βρεθήκαμε στα αποκαλυπτήρια του νέου 4θυρου coupe της γερμανικής μάρκας

  • -
  • -

Την παγκόσμια πρεμιέρα της νέας CLA περιλαμβάνει το περίπτερο της Mercedes-Benz στην έκθεση ηλεκτρονικών CES 2019 στο Las Vegas και το GOCAR με το συνεργάτη του Φανούρη Δρακάκη βρίσκεται εκεί.

Το compact τετράθυρο coupe διατηρεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία του προηγούμενου μοντέλου που του χαρίζει εξαιρετική αεροδυναμική απόδοση. Παράλληλα έχει εξοπλιστεί με ό,τι πιο σύγχρονο διαθέτει η Mercedes-Benz στους τομείς της συνδεσιμότητας, της ασφάλειας και της άνεσης. Η CLA θα κατασκευάζεται στην Ουγγαρία και θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη τον προσεχή Μάιο.

Οι διαστάσεις της (μήκος – πλάτος και μεταξόνιο) έχουν αυξηθεί προκειμένου να παρέχει ένα πιο ευρύχωρο εσωτερικό. Το ύψος έχει παραμείνει στα ίδια επίπεδα, ενώ ο χώρος αποσκευών έχει μειωθεί ελαφρά (460 lt). Τα φαρδύτερα μετατρόχια και το χαμηλό κέντρο βάρους συμβάλλουν στη δυναμική οδική συμπεριφορά της CLA.

Η τεχνολογία φωνητικών εντολών του συστήματος πολυμέσων MBUΧ έχει εξελιχθεί ώστε να αναγνωρίζει και να απαντά σε πιο περίπλοκα αιτήματα, μετά την εντολή «Hey Mercedes». Ο εξοπλισμός ασφαλείας περιλαμβάνει στοιχεία που συναντάμε σε μοντέλα της μεγάλης κατηγορίας. Ανάμεσά τους σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης, ενεργή διατήρηση στη λωρίδα κυκλοφορίας (σε ταχύτητες 60-200 km/h) κ.α.

Στο Las Vegas παρουσιάστηκε η CLA 250 με 2λιτρο turbo απόδοσης 225 ίππων. Συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7G-DCT και καταναλώνει σε μεικτό κύκλο 6,1 lt/100 km (140 g/km). Έως το λανσάρισμα της CLA θα έχουν προστεθεί και άλλοι κινητήρες καθώς και τετρακίνητη έκδοση 4MATIC.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...