Το νέο Audi e-tron GT για το 2020

Ένα ηλεκτρικό sedan με επιδόσεις ενός supercar

  • -
  • -

Μετά από αρκετά teasers, η Audi παρουσίασε επίσημα στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες το αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο sedan της, που φέρει τις διαστάσεις του νέου A7 Sportback και τις επιδόσεις του… R8.

Οδηγήστε 8 κορυφαία Audi στο Audi On Tour

Το Audi e-tron GT concept είναι 4,96 μέτρα μήκος και 1,96 μέτρα πλάτος. Όσον αφορά το ύψος και το μεταξόνιο, το εντυπωσιακό sedan βρίσκεται στα 1,38 m και 2,90 m αντίστοιχα. Το εν λόγω πρωτότυπο αποτελεί τον «καρπό» της συνεργασίας της Audi Sport και της Porsche, κάτι που δικαιολογείται η πλατφόρμα που είναι ίδια με αυτή που βασίζεται και η Taycan. H αυτονομία δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί επίσημα, ωστόσο υπολογίζεται ότι το ηλεκτρικό μοντέλο θα μπορεί να διανύσει έως και 400 χιλιόμετρα με μία μόλις φόρτιση. Το 80% των μπαταριών μπορούν να γεμίσουν σε περίπου 20 λεπτά, χάρη στη δυνατότητα υποδοχής ταχυφορτιστή 800v, χαρίζοντας 320 km.

Όσον αφορά στις επιδόσεις, το e-tron GT αποδίδει 434 kW ή 590 PS αν προτιμάτε! Σύμφωνα με την εταιρεία, η έκδοση παραγωγής με τον διπλό ηλεκτροκινητήρα μπορεί να επιταχύνει από στάση και να φτάσει τα 100 km/h σε 3,5 sec, ενώ τα 200 km/h πρόκειται να τα δούμε στο ψηφιακό κοντέρ σε 12 sec. H τελική ταχύτητα έχει περιοριστεί στα 240 km/h για… λόγους ασφαλείας τόσο του αυτοκινήτου όσο και των επιβατών.

Μιλώντας παραπάνω για το μοντέλο παραγωγής που περιμένουμε στα τέλη του 2020, η Audi ανακοινώνει ότι δεν θα απέχει σχεδιαστικά σχεδόν καθόλου από το πρωτότυπο που βλέπουμε στις φωτογραφίες. Όπως είναι αναμενόμενο, το ηλεκτρικό sedan θα μπορεί να πηγαίνει και… μόνο του, μιας και θα φέρει αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...