Νέο Audi R8 με ακόμη πιο δυνατό V10 (vid)

To ανανεωμένο supercar της Audi θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2019

  • -
  • -

Λίγες εβδομάδες μετά την αποκάλυψη του αγωνιστικού R8 LMS GT3 στο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού, η Audi… επιστρέφει στην επικαιρότητα με την πολιτική έκδοση του σπορ μοντέλου της. Το ανανεωμένο R8 – τόσο σε Coupe όσο και σε Spyder αμάξωμα – θα λανσαριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά το πρώτο τρίμηνο του 2019, με μικρές αισθητικές αλλαγές, ακόμη πιο δυνατές εκδόσεις του ατμοσφαιρικού V10 και επεμβάσεις στην ανάρτηση.

Ο V10 χωρητικότητας 5,2 lt. αποδίδει πλέον 570 ίππους και 550 Nm ροπής στη βασική του έκδοση (έναντι 540 PS και 540 Nm του απερχόμενου μοντέλου), ενώ στην κορυφαία του εκδοχή φθάνει σε ισχύ τους 620 ίππους (580 Nm ροπής). Παράλληλα έχει τοποθετηθεί φίλτρο μικροσωματιδίων, ώστε να πληροί τις αυστηρότερες προδιαγραφές. Οι δύο εκδόσεις ονομάζονται πλέον R8 V10 quattro και R8 V10 performance quattro.

ΕΤΟΙΜΟΠΑΡΑΔΟΤΑ AUDI ΣΕ ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ AUDI MOMENT

Η ανάρτηση του Audi R8 έχει επαναρυθμιστεί ώστε να προσφέρει περισσότερη σταθερότητα και ακρίβεια όταν το γερμανικό supercar οδηγείται στο όριο. Επεμβάσεις έγιναν και στο σύστημα διεύθυνσης, με την μάρκα από το Ingolstadt να υπόσχεται αυξημένη πληροφόρηση σε κάθε ταχύτητα. Παράλληλα, το ανανεωμένο R8 ακινητοποιείται πιο γρήγορα κατά 1,5 μέτρο από τα 100 km/h και κατά 5 μέτρα από τα 200 km/h.

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ AUDI RS3 ΜΕ ΤΟΥΣ 400 ΙΠΠΟΥΣ

Το ρύγχος του R8 δείχνει ακόμη πιο άγριο, χάρη στη φαρδύτερη γρίλια και τις μεγαλύτερες μπάρες που τη διαχωρίζουν από τις εισαγωγές αέρα. Αλλαγές εντοπίζονται επίσης στο εμπρός splitter και την πίσω γρίλια, πάνω από το διαχύτη. Στάνταρ είναι οι τροχοί 19 ιντσών, ενώ προαιρετικά μπορούν να παραγγελθούν και ελαφρύτεροι 20 ιντσών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...