Το νέο Skoda ονομάζεται Scala!

Και σημαίνει αυτό που σας έρχεται αμέσως στο μυαλό: σκάλα

  • -
  • -

Το μυστήριο γύρω από το όνομα του νέου μοντέλου της Skoda λύθηκε: η τσέχικη μάρκα ανακοίνωσε ότι το νέο μικρομεσαίο οικογενειακό θα ονομάζεται Scala. Το hatchback αυτοκίνητο δανείζεται το όνομά του από τη λατινική λέξη, που σημαίνει πολύ απλά… σκάλα!

Στόχος της Skoda – όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου – είναι το Scala να σημάνει την άνοδο της μάρκας σε νέα επίπεδα. Όσον αφορά τόσο τη σχεδίαση όσο και τις τεχνολογίες και τα συστήματα που ενσωματώνει.

Ο αντικαταστάτης του Rapid βασίζεται στην πλατφόρμα MQB A0 και θα λανσαριστεί πριν τα τέλη του 2018. Θα τοποθετηθεί στην καρδιά του c-segment, απέναντι σε δημοφιλή μοντέλα όπως το Focus και το Astra. Πρόσφατα η Skoda ανακοίνωσε ότι η τιμή του και το επιπλέον κόστος για τον έξτρα εξοπλισμό θα διατηρηθούν σε χαμηλά επίπεδα, καθιστώντας το νέο μοντέλο ένα από τα πιο ελκυστικά στην κατηγορία του.

Όσον αφορά τη σχεδίασή του, αντλεί στοιχεία από το Vision RS που έκανε πρεμιέρα στην έκθεση του Παρισιού. Το Scala είναι το πρώτο Skoda που φέρει όλο το όνομα της μάρκας στην πέμπτη πόρτα, αντί για το σήμα.

Λεπτομέρειες για τα μηχανικά μέρη δε δόθηκαν στη δημοσιότητα, λογικά όμως βασικός κινητήρας θα είναι ο 1.0 TSI.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...