Porsche 935 Clubsport Racer με 700 ίππους

Σε μόλις 77 μονάδες και τιμή... τσουχτερή

  • -
  • -

Η Porsche αποκάλυψε την ξεχωριστή 935 race car, η οποία αντλεί έντονες επιρροές από την κλασική 935/78. Το νέο μοντέλο είναι περιορισμένης παραγωγής και δεν κατασκευάστηκε για να αγωνιστεί σε κάποιο πρωτάθλημα.

Ουσιαστικά, η νέα 935 βασίζεται στην 911 GT2 RS, ωστόσο ξεχωρίζει από τη ρετρό εξωτερική σχεδίαση, ενώ τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι από ανθρακόνημα και ειδικό ενισχυμένο κράμα πλαστικού (CFRP). Παράλληλα, το νέο αγωνιστικό διαθέτει τα LED φώτα της 919 Hybrid LMP1, τους εξωτερικούς καθρέφτες από την 911 RSR και τις απολήξεις τιτανίου από την 1968 Porsche 908. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τροχοί έχουν φτιαχτεί έτσι ώστε να παρέχουν την καλύτερη αεροδυναμική, ενώ ταυτόχρονα να θυμίζουν την κλασική Porsche.

Στην καμπίνα συναντάμε άφθονο ανθρακόνημα και έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων, δανεισμένα όλα από την Porsche 911 GT3 R. Ο οδηγός κάθεται σε ένα μπάκετ της Recaro και δένεται από τη ζώνη ασφαλείας έξι σημείων. Στα δεξιά του υπάρχει η ξεχωριστή κονσόλα, ενώ η κορυφή του λεβιέ είναι από… ξύλο! Διαθέτει και air condition, roll cage και προαιρετικά ένα κάθισμα συνοδηγού.

Η ισχύς προέρχεται από τον twin-turbo 3.8, o οποίος αποδίδει 700 ίππους και συνδέεται με το -ταχύτατο στις αλλαγές- αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων PDK. H Porsche όμως αρνήθηκε να δώσει περισσότερα τεχνικά στοιχεία, εκτός από το γεγονός ότι ζυγίζει 1.380 κιλά και εξοπλίζεται με υψηλής απόδοσης σύστημα πέδησης.

Η παραγωγή περιορίζεται σε μόλις 77 μονάδες και η τιμή της στην ευρωπαϊκή αγορά φτάνει τα 700.000 ευρώ. Οι πρώτοι τυχεροί θα τα παραλάβουν τον Ιούνιο του 2019.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...