Το ηλεκτρικό βαν της Volkswagen

Η οικογένεια I.D. της γερμανικής μάρκας θα υποδεχτεί και επαγγελματικό όχημα

  • -
  • -

Την ηλεκτρική και αυτόνομη εκδοχή του Τ6 παρουσίασε η Volkswagen στην έκθεση επαγγελματικών οχημάτων του Ανόβερο. Το I.D. BUZZ CARGO συνδυάζει ρετρό στοιχεία με σύγχρονες τεχνολογίες σε ένα βαν που βασίζεται στην πλατφόρμα ΜΕΒ (Modular Electric Drive Matrix), εξελιγμένη ειδικά για τα ηλεκτρικά οχήματα της γερμανικής μάρκας.

Η έκδοση παραγωγής του I.D. BUZZ CARGO αναμένεται να παρουσιαστεί στις αγορές το 2021. Μέχρι τότε, ως αδερφό μοντέλο του επιτυχημένου “Τ6” και με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4, δείχνει πώς ένα ηλεκτρικό και πλήρως ανασχεδιασμένο και εξελιγμένο Bulli μπορεί να γράψει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της αυτοκίνησης, περνώντας τη γκάμα των βαν σε μία νέα εποχή.

Ένα ακόμα μοναδικό χαρακτηριστικό της οικογένειας I.D. είναι η κλιμάκωση της χωρητικότητας των μπαταριών τους. Τα μοντέλα θα μπορούν να παραδοθούν με μπαταρίες διαφορετικού ενεργειακού περιεχόμενου, ανάλογα με τη χρήση των οχημάτων και τον οικονομικό προϋπολογισμό. Το τελευταίο, αφορά και το μελλοντικό I.D. BUZZ CARGO, που όπως και όλα τα άλλα μοντέλα της οικογένειας I.D. βασίζεται στην ΜΕΒ (Modular Electric Drive Matrix), τη νέα πλατφόρμα της VW εξελιγμένη ειδικά για τα ηλεκτρικά οχήματα. Με τη MEB είναι δυνατό – ανάλογα με το μέγεθος της μπαταρίας – να επιτευχθεί αυτονομία από 330 έως και περισσότερα από 550 χιλιόμετρα. Το I.D. BUZZ CARGO που παρουσιάστηκε στο Ανόβερο διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 150 kW. H τελική του ταχύτητα περιορίζεται στα 160 χλμ./ώρα.

Με την παρουσίαση των  I.D. BUZZ and I.D. BUZZ CARGO, η επόμενη δεκαετία θα δεί την εμφάνιση μιας ακόμα σειράς πολυλειτουργικών οχημάτων η οποία συμπληρώνει τη γκάμα των “Τ6” – δηλαδή τα Transporter, Caravelle, Multivan και California. Η σειρά αυτή θα προβάλλει τη σχεδίαση του αρχέτυπου βαν στο μέλλον, δημιουργώντας μια νέα, ισχυρή παραλλαγή ενός icon της αυτοκίνησης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...