Και όμως είναι ηλεκτρικό και αυτόνομο! (vid)

Με το e-LENGEND Concept η Peugeot δείχνει ότι το μέλλον δεν θα είναι βαρετό

  • -
  • -

Σχεδιαστές και μηχανολόγοι της Peugeot συνεργάστηκαν για το e-LEGEND ένα πρωτότυπο που κάνει πρεμιέρα στο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού. «Τα βαρετά αυτοκίνητα δεν θα γίνουν ποτέ κομμάτι του DNA μας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της γαλλικής μάρκας, Jean-Philippe Imparato. Πράγματι το e-LEGEND δεν είναι ένα συνηθισμένο πρωτότυπο, καθώς ενσωματώνει τις τεχνολογίες του μέλλοντος σε ένα μυώδες coupe αμάξωμα, μήκους 4,65 μέτρων, που έχει σαφείς επιρροές από το 504 coupe.

Οι μπαταρίες έχουν χωρητικότητα 100 kWh και δίνουν ισχύ σε ηλεκτρικά μοτέρ 463 ίππων και 800 Nm ροπής. Η κίνηση περνά σε όλους τους τροχούς, τα 100 km/h έρχονται από στάση σε λιγότερο από 4 sec, ενώ η τελική ταχύτητα φθάνει τα 220 km/h. Σύμφωνα με το νέο πρωτόκολλο WLTP η αυτονομία ανέρχεται σε 600 km.

Το ηλεκτρικό πρωτότυπο της Peugeot έχει τέσσερα mode οδήγησης, δύο σε αυτόνομη και δύο σε συμβατική λειτουργία. Στην πρώτη περίπτωση υπάρχουν οι επιλογές SOFT (για να χαλαρώσουν οι επιβάτες) και SHARP (καθεστώς συνδεσιμότητας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης κλπ) και στη δεύτερη οι επιλογές LEGEND (οδήγηση σε χαλαρούς ρυθμούς) και BOOST (για δυναμική οδήγηση). Ανάλογα με το επιλεγέν πρόγραμμα το εσωτερικό αλλάζει, με το τιμόνι π.χ. να κρύβεται στην αυτόνομη λειτουργία και να αποκαλύπτεται μία τεράστια οθόνη 49 ιντσών.

Η Peugeot συνεργάζεται με την εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης SOUNDHOUND, προκειμένου να παρέχει τις υπηρεσίες ενός ψηφιακού βοηθού που ενεργοποιείται με φωνητικές εντολές. Το σύστημα λειτουργεί σε 17 γλώσσες και εντός της επόμενης διετίας θα δούμε μία εκδοχή του στα αυτοκίνητα παραγωγής της Peugeot.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...