Το νέο DS 3 Crossback (+video)

Το νέο compact SUV της γαλλικής φίρμας παρέχει υψηλή αισθητική, ποιότητα και... ηλεκτρική έκδοση

  • -
  • -
Ακολουθώντας τα crossoverοειδή στοιχεία και την premium αύρα του DS 7 Crossback, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία αποκάλυψε το νέο DS 3 Crossback, το οποίο κατατάσσεται στα compact SUV και διατίθεται -μεταξύ άλλων και σε ηλεκτρική έκδοση.
Αισθητικά, διαφέρει ριζικά από το απλό DS 3, με το μόνο κοινό να είναι η ιδιαιτερότητα της μεσαίας κολώνας. Τα εμπρός φωτιστικά σώματα υιοθετούν μια ξεχωριστή κυματική σχεδίαση, ενώ η γρίλια μοιάζει άκρως επιβλητική. Τα στενά φώτα στο πίσω μέρος και ο μεγάλος διάχυτης ολοκληρώνει την επιθετική του εμφάνιση.
Το νέο DS 3 Crossback βασίζεται στην πλατφόρμα CMP (θα τη μοιράζεται και με το μελλοντικό Peugeot 208) και οι διαστάσεις του είναι 4,12 μέτρα μήκος, 1,79 μέτρα πλάτος και 1,54 μέτρα ύψος. Στην καμπίνα του μικρού crossover η εικόνα είναι γνώριμη από τα μεγαλύτερα αδέρφια της γκάμας του. Η υψηλή ποιότητα υλικών και το ρομβοειδές design είναι κάτι που δεν λείπει από το εσωτερικό του. Στην κεντρική κονσόλα υπάρχει μια τεράστια οθόνη 10,3 ιντσών και οι χώροι είναι ικανοποιητικοί, με το πορτ-μπαγκάζ να φτάνει τα 350 λίτρα. Μπορεί να μην έχει το Night Vision της DS 7 Crossback, αλλά το μικρό SUV φέρει ημι-αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2.
Από πλευράς κινητήρων, το νέο DS εφοδιάζεται με κινητήρες βενζίνης και diesel με τον 1.2 PureTech και τον 1.5 BlueHDi αντίστοιχα. Προσφέρεται με 100 έως και 155 ίππους, ενώ θα εξοπλίζεται είτε με το χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων είτε με το 8άρι αυτόματο κιβώτιο (ΕΑΤ8).

Μια ευχάριστη έκπληξη είναι το DS 3 Crossback E-Tense, η ηλεκτρική βερσιόν του μοντέλου με μπαταρία ιόντων-λιθίου 50 kWh και έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 136 ίππων και 260 Nm ροπής. Η φόρτισή του διαρκεί περίπου 20 ώρες σε μια απλή οικιακή πρίζα, ωστόσο υπάρχουν αρκετοί ταχυφορτιστές που επισπεύδουν τη διαδικασία έως και 30 λεπτά για το 80% του επιπέδου της μπαταρίας. Η αυτονομία του ηλεκτρικού DS3 Crossback σύμφωνα με τις τελευταίες προδιαγραφές μετρήσεων WLTP είναι 300 χιλιόμετρα.
Το κοινό θα μπορέσει να δει από κοντά το νέο γαλλικό crossover στην επερχόμενη Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισίου, ενώ στις αντιπροσωπείες θα φτάσει την άνοιξη του 2019. Όποιος επιθυμεί όμως την ηλεκτρική έκδοση, θα πρέπει να περιμένει μέχρι τον επόμενο χειμώνα. Τέλος, θα υπάρξει και υβριδική εκδοχή, η οποία υπολογίζεται να κυκλοφορήσει το 2022.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...