Το μεσαίο πολυτελές SUV από τη DS

Οι Γάλλοι παρουσιάζουν το DS 7 Crossback, το οποίο θα διατίθεται και σε υβριδική έκδοση επιδόσεων

  • -
  • -

Ως ανεξάρτητη πλέον μάρκα μέσα στον Όμιλο PS, η DS Automobiles χαράζει τη δική της πορεία. Με το DS 7 Crossback εισέρχεται στα premium μεσαία SUV, μία κατηγορία στην οποία κυριαρχούν οι προτάσεις από τη Γερμανία. Ακολουθώντας την τάση της εποχής, εφοδιάζεται με πολυτελές εσωτερικό και πληθώρα συστημάτων άνεσης και ασφάλειας.

Μπροστά στο κοινό της έκθεσης αυτοκινήτου της Γενεύης έγινε η παρουσίαση του μοντέλου. Το μήκους 4,57 m DS 7 Crossback διαθέτει πέντε άνετες θέσεις και χώρο αποσκευών με όγκο 628 lt. Το εμπρός μέρος ξεχωρίζει από οτιδήποτε άλλο στο δρόμο, με τη μεγάλη γρίλια που έχει το σήμα DS στο κέντρο της, τις λεπτομέρειες από χρώμιο και τα LED φώτα. Τα πίσω φώτα LED είναι τεχνολογίας 3D LED, ενώ οι μεγάλοι τροχοί, η coupe σιλουέτα και η πίσω αεροτομή τονίζουν το δυναμικό χαρακτήρα του SUV.

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει τρία σύνολα βενζίνης (με 130, 180 και 225 ίππους) αλλά και δύο πετρελαίου BlueHDi (με 130 και 180 ίππους). Πρεμιέρα κάνει στο DS 7 Crossback ένα νέο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων (ΕΑΤ8), ενώ αργότερα θα προστεθεί και η sport plug-in υβριδική έκδοση E-TENSE. Περιλαμβάνει βενζινοκινητήρα 200 ίππων και δύο ηλεκτρικά μοτέρ (109 ίππων το καθένα), με το δεύτερο να κινεί τους πίσω τροχούς.

Η μέγιστη συνδυαστική ισχύς του υβριδικού συστήματος ανέρχεται σε 300 ίππους, ενώ οι μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 13 kWh προσφέρουν ηλεκτρική αυτονομία 60 km. Η φόρτισή τους διαρκεί 4,5 ώρες ενώ μέσω φορτιστή 6,6 kW πέφτει στις 2,5 ώρες.

Το DS 7 Crossback θα κυκλοφορήσει με τέσσερα διαφορετικά εσωτερικά, τα οποία ονομάζονται Bastille, Rivoli, Opera και Performance. Στον εξοπλισμό του περιλαμβάνεται το σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης CONNECTED PILOT. Το ρυθμιζόμενο Stop & Go Active Cruise Control διατηρεί σταθερή την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και οι κάμερες διατηρούν το DS 7 Crossback στη μέση της λωρίδας, σε ταχύτητες έως τα 180 km/h.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...