Νέα Mercedes-Benz GLE (video)

Το νέο μεγάλο SUV της εταιρείας διαθέτει φρέσκια εμφάνιση και καινούργιες τεχνολογίες

  • -
  • -

Η Mercedes-Benz αποκάλυψε τη νέα GLE, η οποία θα κάνει το ντεμπούτο της μπροστά στο ευρύτερο κοινό τον Οκτώβριο στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού. Με μια γρήγορη ματιά, το μεγάλο SUV δείχνει διαφορετικό από τον προκάτοχό του και αυτό γιατί έχουν αλλάξει τα εμπρός φωτιστικά φανάρια, ενώ έχει επανασχεδιαστεί η γρίλια και οι «ψεύτικοι» αεραγωγοί. Η νέα GLE πατάει επάνω σε καινούργιους–σχεδιαστικά- τροχούς διαστάσεων από 18 έως και 22 ιντσών. Η κομψή σιλουέτα ολοκληρώνεται με τα στενά πίσω φώτα, καθώς και με την 3η κολώνα που είναι πιο αρμονικά "δεμένη" με το υπόλοιπο αμάξωμα.

Η καμπίνα είναι πιο ευρύχωρη, χάρη στην αύξηση του μεταξονίου κατά 80 mm και ο χώρος αποσκευών φτάνει πλέον τα 825 λίτρα. Η τιμή αυτή μπορεί να εκτοξευτεί στα 2.055 λίτρα, εφόσον αναδιπλωθούν τα καθίσματα της δεύτερης σειράς και τρίτης εφόσον έχει επιλεχτεί η 7θέσια διάταξη. Εκτός όμως από τα υψηλής ποιότητας υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, η GLE υιοθετεί το νέο σύστημα πολυμέσων από την A-Class. Το MBUX είναι η νέα εποχή συνδεσιμότητας του αυτοκινήτου με τον χρήστη, ενώ αποτελείται στάνταρ από δύο μεγάλες οθόνες (δίπλα-δίπλα) 12,3 ιντσών.

Από πλευράς κινητήρων, η έκδοση GLE 450 4MATIC εφοδιάζεται με τον 3λιτρο 6κύλινδρο mild hybrid (48-volt), ο οποίος αποδίδει 360 ίππους και 500 Nm ροπής. Η επιλογή EQ Boost προσφέρει στιγμιαία «έκρηξη» 20 ίππων και 250 Nm ροπής στην ήδη υπάρχουσα ισχύ. Όλα τα μηχανολογικά σύνολα εξοπλίζονται αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο 9G-TRONIC, αλλά οι Γερμανοί έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας και άνεσης του οδηγού και των επιβατών. Μεταξύ άλλων, υπάρχει το Active Distance Assist Distronic, το οποίο ειδοποιεί τον οδηγό για ενδεχόμενο μποτιλιάρισμα μέσα στα επόμενα μέτρα-χιλιόμετρα και το Active Stop and Go Assist, που ξεκινάει και σταματάει το αυτοκίνητο μόνο του, ακολουθώντας το προπορευόμενο αυτοκίνητο. Το τελευταίο συνδυάζεται και με το Active Steering Assist για τον αυτόματο έλεγχο του συστήματος διεύθυνσης. Παράλληλα, μια σημαντική αναβάθμιση είναι το σύστημα E-Active Body Control, που σε συνδυασμό με τη 48βολτη πηγή ενέργειας το αυτοκίνητο ελέγχει αυτόνομα την αερανάρτηση κάθε τροχού ξεχωριστά.

Η Mercedes-Benz GLE θα φτάσει στους αντιπροσώπους στις αρχές του 2019, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα το εύρος τιμής της.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...