Νέα Mercedes-Benz A-Class.

Επικοινωνεί. Μαζί σου.


Η νέα A-Class είναι σαν εσένα. Δραστήρια, επικοινωνιακή, δυναμική. Αναπτύσσει μια μοναδική επικοινωνία μαζί σου, σε 5 επίπεδα, με την εμφάνιση, την τεχνολογία, τη συνδεσιμότητα, την ασφάλεια και την οδηγική εμπειρία που προσφέρει.

Η Mercedes-Benz αλλάζει και πάλι τα δεδομένα στην compact κατηγορία. Με την τέταρτη γενιά της A-Class, που είναι πιο νεανική αλλά και πιο ώριμη από ποτέ, και αποτελεί το σημείο αναφοράς με την επαναστατική τεχνολογία που ενσωματώνει. Η νέα A-Class επικοινωνεί μαζί σου. Με κάθε της πτυχή. Σε πέντε διαφορετικά επίπεδα.

Νέα A-Class. Μιλάει στο συναίσθημα.

Η compact Mercedes-Benz σε κερδίζει με τη γοητευτική της εμφάνιση. Ο δυναμισμός της ξεχειλίζει σε κάθε γραμμή, σε κάθε επιφάνεια του αμαξώματος. Σε προκαλεί να την ακολουθήσεις με το βλέμμα σου. Σε συναρπάζει με την κομψή και πληθωρική της αισθητική.Η επιθετικότερη και πιο αιχμηρή σιλουέτα της χαρίζει τον κορυφαίο αεροδυναμικό συντελεστή στην κατηγορία (Cd: 0.25). Το χαμηλωμένο καπό, οι επίπεδοι προβολείς LED και η εντυπωσιακή μάσκα με το αστέρι της Mercedes στο κέντρο δημιουργούν μια σαγηνευτικά σπορ εικόνα. Στο πλάι, τη ματιά σου κεντρίζουν η χαρακτηριστική γραμμή που διατρέχει το αμάξωμα και οι μεγαλύτεροι θόλοι τροχών, για να χωρούν ζάντες έως 19 ιντσών. Στοιχεία που αναδεικνύουν τον δυναμικό χαρακτήρα της νέας A-Class.

Αλλά και το πίσω τμήμα του αυτοκινήτου δείχνει φαρδύτερο, χάρη στις εντονότερες καμπύλες και τους τονισμένους ώμους. Από όποια πλευρά και αν την παρατηρείς, το συμπέρασμα είναι ένα: Είναι μια Mercedes-Benz. Μια πολύ όμορφη Mercedes-Benz.

Η επιθετικότερη και πιο αιχμηρή σιλουέτα χαρίζει στη νέα A-Class τον κορυφαίο αεροδυναμικό συντελεστή στην κατηγορία

Αν η εξωτερική σχεδίαση εντυπωσιάζει, ο εσωτερικός κόσμος της νέας A-Class σε αφήνει εκστασιασμένο. Η εικόνα που αντικρίζεις, νιώθεις και αισθάνεσαι από τη στιγμή που θρονιαστείς στα καθίσματα της, είναι επαναστατικά σύγχρονη. Η λογική απομακρύνεται από τα μέχρι τώρα δεδομένα της κατηγορίας – και όχι μόνο. Πρωτόγνωρη κομψότητα, premium αισθητική και hi-tech λογική που προκύπτει από την πρωτοποριακή σχεδίαση.

Για πρώτη φορά καταργείται τελείως το κάλυπτρο πάνω από το κόκπιτ, έτσι ώστε το κυρίως τμήμα του ταμπλό να εκτείνεται από τη μία πόρτα μέχρι την άλλη. Η οθόνη Widescreen είναι τελείως ελεύθερη και αντικαθιστά τα κλασικά αναλογικά όργανα. Αποτελείται από δυο μεγάλες ψηφιακές οθόνες 7’’ (στάνταρ) ή 10,25’’ (προαιρετικά) που αναβαθμίζουν σημαντικά το τεχνολογικό υπόβαθρο της A-Class. Η αριστερή προβάλλει ψηφιακά τον πίνακα οργάνων και σου δίνει τη δυνατότητα να προσαρμόσεις το στυλ ή την απεικόνιση των πληροφοριών μέσω μπουτόν στο τιμόνι. Η δεξιά ασχολείται με το infotainment και την χειρίζεσαι είτε με την αφή, είτε μέσω του touchpad στην βάση της κονσόλας.

Άλλο ένα χαρακτηριστικό στοιχείο που προσδίδει στον σπορτίφ σχεδιασμό είναι τα στόμια αεραγωγών που θυμίζουν τουρμπίνες, ενώ οι 64 αποχρώσεις του προαιρετικού ατμοσφαιρικού φωτισμού είναι μία ακόμη δυνατότητα που έχεις στη διάθεσή σου για να προσαρμόσεις το εσωτερικό της A-Class στο επιθυμητό σου στυλ. Έμφαση όμως έχει δοθεί και στην πρακτικότητα, με μεγαλύτερους χώρους τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές. Αξιοσημείωτη είναι η αύξηση του όγκου στο πορτμπαγκάζ που έφτασε τα 370 λίτρα (+29).

Τη ρωτάς, σου απαντά!

Η νέα γενιά A-Class είναι το πρώτο αυτοκίνητο που συνδιαλέγεται μαζί σου. Απαντά στις ερωτήσεις σου και προσαρμόζεται στις επιθυμίες και τις συνήθειες σου. Το ολοκαίνουριο σύστημα πολυμέσων MBUX (Mercedes-Benz User Experience) φέρνει μια εντελώς νέα, μοναδική και άκρως συναρπαστική εμπειρία. Μαθαίνει χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη και δημιουργεί μια συναισθηματική σύνδεση ανάμεσα σε σένα και το αυτοκίνητο.

Του απευθύνεις το λόγο με την εντολή “Hey Mercedes” και το σύστημα σε ρωτά με ποιον τρόπο μπορεί να σε βοηθήσει, ανοίγοντας ένα διάλογο μεταξύ σας, σε απλή γλώσσα και χωρίς λέξεις κλειδιά! Μπορείς για παράδειγμα να το ρωτήσεις την ώρα για να σου απαντήσει ή να αναφέρεις ότι κρυώνεις. Το MBUX, “διαβάζοντας” τις συνθήκες, θα προσαρμόσει τη θερμοκρασία του κλιματιστικού αναλόγως.

Με πλούσιο λεξιλόγιο που εμπλουτίζεται συνεχώς και ευελιξία στην προφορά, αναγνωρίζει κάθε φωνή και κάνει πιο απλή αλλά και πιο ενδιαφέρουσα τη ζωή σου μέσα στη νέα A-Class! Φυσικά, ως ένα εξελιγμένο σύστημα infotainment, το MBUX φροντίζει για ενημέρωση, ψυχαγωγία, συνδεσιμότητα και πλοήγηση μέσα από την οθόνη υψηλής ανάλυσης και τα εντυπωσιακά τρισδιάστατα γραφικά.

H προσαρμοστικότητα της A-Class όμως συναντάται και σε άλλα στοιχεία της καμπίνας. Για παράδειγμα η πανοραμική συρόμενη ηλιοροφή (προαιρετικός εξοπλισμός), όταν είναι υπερυψωμένη αλλάζει κλίση ανάλογα με την ταχύτητα του αυτοκινήτου, σε τρία στάδια. Άλλα χαρακτηριστικά της είναι το αυτόματο κλείσιμο λόγω βροχής και το ηλεκτρονικό αλεξήλιο.

Επικοινωνεί μαζί σου. Από απόσταση.

Όπως έχεις ήδη καταλάβει, η νέα A-Class είναι πολύ παραπάνω από ένα απλό αυτοκίνητο. Οι δυνατότητές της όμως δεν σταματούν στο Mercedes-Benz User Experience. Ξεκινούν από εκεί και απογειώνονται χάρη στην ομπρέλα υπηρεσιών Mercedes me. Η κινητικότητά μας αλλάζει ραγδαία: σήμερα ζούμε ψηφιακά και είμαστε σχεδόν πάντα online και διαθέσιμοι! Ακόμη και στο αυτοκίνητο.

To Mercedes me περιλαμβάνει ένα πακέτο ειδικά προσαρμοσμένων υπηρεσιών, συνδεσιμότητας, service και after sales καθώς και εμπειρίες της μάρκας που διαρκώς εξελίσσονται. Καιρός, διασκέδαση, ταξίδια ή lifestyle: η εγγραφή στο Mercedes me σου δίνει πρόσβαση σε χρήσιμες πληροφορίες παντού και πάντα. Σου εξασφαλίζει μεταξύ άλλων, παροχή βοήθειας σε περίπτωση ατυχήματος, διαχείριση προγραμματισμένων συντηρήσεων και τηλεδιάγνωση, ενώ μπορείς ανά πάσα στιγμή να γνωρίζεις από απόσταση μέσω του κινητού τηλεφώνου πού έχεις παρκάρει το αυτοκίνητό σου, αν οι πόρτες είναι κλειδωμένες και πόσο καύσιμο υπάρχει στο ρεζερβουάρ.

Με την υπηρεσία “Λειτουργία γραφείου στο αυτοκίνητο” μπορείς να χρησιμοποιείς συγκεκριμένες λειτουργίες Office και να έχεις πρόσβαση σε σημαντικά δεδομένα κατευθείαν από το αυτοκίνητο – ακριβώς σαν να βρισκόσουν στο γραφείο. Επίσης σημαντικό: οι υπηρεσίες Mercedes me εμπλουτίζονται συνεχώς, για να κάνουν την οδήγηση αλλά και τη ζωή σου πιο εύκολη, πιο άνετη και πιο ευχάριστη.

Το σύστημα πολυμέσων MBUX και οι υπηρεσίες Mercedes me προσφέρουν μια μοναδική και άκρως συναρπαστική εμπειρία

Διεγείρει τις αισθήσεις.

Μια Mercedes-Benz όμως πρέπει να συνδέεται με τον οδηγό της, και στο δρόμο. Η νέα A-Class διεγείρει τις αισθήσεις με την οδηγική εμπειρία που σου προσφέρει. Στην οποία συμβάλλουν τόσο το στιβαρό πλαίσιο και οι νέοι, αποδοτικοί κινητήρες, όσο και το πακέτο τεχνολογιών Intelligent Drive που πλέον έχει φτάσει στο επίπεδο της κορυφαίας S-Class και περιλαμβάνει ένα εξελιγμένο σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης!

Βελτιωμένα συστήματα καμερών και ραντάρ παρακολουθούν την κατάσταση της κυκλοφορίας μπροστά σε απόσταση έως και 500 μέτρα, ενώ για τις λειτουργίες υποβοήθησης της οδήγησης χρησιμοποιούνται και δεδομένα χαρτών και πλοήγησης. Για παράδειγμα, το ενεργό σύστημα υποβοήθησης απόστασης DISTRONIC έχει την ικανότητα να σε υποστηρίζει σε διάφορες οδηγικές καταστάσεις και να προσαρμόζει προνοητικά και αυτόματα την ταχύτητα, π.χ. όταν το αυτοκίνητο πλησιάζει σε στροφές, διασταυρώσεις ή κυκλικούς κόμβους.

Φυσικά, μπορείς να δώσεις στην A-Class τη δυναμική συμπεριφορά που ταιριάζει στο οδηγικό σου στυλ μέσω του DYNAMIC SELECT που αποτελεί βασικό εξοπλισμό. Απλώς επιλέγεις, με το πάτημα ενός κουμπιού, το πρόγραμμα που επιθυμείς: Comfort, Eco, Sport, ή μήπως Individual με τις προσωπικές σου ρυθμίσεις; Αν πάλι αναζητάς μια ακόμη πιο ξεχωριστή εμπειρία οδήγησης, διατίθεται προαιρετικά η ανάρτηση με ενεργά μεταβαλλόμενη απόσβεση.

Με το στάνταρ DYNAMIC SELECT δίνεις στην A-Class τη δυναμική συμπεριφορά που ταιριάζει στο οδηγικό σου στυλ

Η γκάμα της νέας A-Class απαρτίζεται από αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και diesel. Ο ολοκαίνουριος υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας των 1,33 λίτρων προσφέρεται σε δύο εκδόσεις ισχύος, με 136 και 163 ίππους στις Α 180 και Α 200 αντίστοιχα. Διακρίνεται για τις πολύ καλές επιδόσεις, την οικονομία καυσίμου (από 5,2 lt/100 km) και τις χαμηλές εκπομπές CO2 (από 120 gr/km). Ο δεύτερος νέος βενζινοκινητήρας είναι ο 2λιτρος της Α 250 με ισχύ 224 ίππους και κατανάλωση σε μικτό κύκλο 6,2 lt/100 km.

Νέος είναι και ο πετρελαιοκινητήρας 1,5 λίτρων της έκδοσης A 180 d που αποδίδει 116 hp. Συνδυάζεται με το νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη 7G-DCT και προσφέρει μέση κατανάλωση μόλις 4,1 lt/100 km!

Σε φροντίζει. Παντού και πάντα.

Η νέα A-Class σε νοιάζεται. Φροντίζει για την άνεση και την ασφάλειά σου. Είναι εξοπλισμένη με τα πλέον σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης. Εκτοξεύει την ενεργητική ασφάλεια στο υψηλότερο επίπεδο για την κατηγορία της, με λειτουργίες δανεισμένες από την S-Class. “Διαβάζει” την προσοχή σου στο δρόμο, τις προθέσεις σου και τις συνθήκες οδήγησης και σε ενημερώνει για τυχόν κινδύνους ή ενεργεί για να σε προστατεύσει σε πιθανότητα ατυχήματος. Για να φτάνεις στον προορισμό σου με ασφάλεια, αλλά και ξέγνοιαστα.

Για παράδειγμα, με τη διευρυμένη ενεργή υποβοήθηση πέδησης (Active Brake Assist) που περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό, έχει την ικανότητα να επιβραδύνει όχι μόνο όταν προσεγγίζει άλλα οχήματα, αλλά και πεζούς που διασχίζουν το δρόμο. Επιπλέον, με τη διευρυμένη υποβοήθηση νεκρής γωνίας ορατότητας σε προειδοποιεί και για διερχόμενους ποδηλάτες όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο.

Διαθέτει επίσης διαισθητικό ενεργό σύστημα υποβοήθησης αλλαγής λωρίδας, ενώ οι προαιρετικοί προβολείς MULTIBEAM LED αποτελούν άλλο ένα παράδειγμα μεταφοράς τεχνολογίας από την πολυτελή κατηγορία. Μέσα σε κάθε προβολέα υπάρχουν 18 λυχνίες LED που ενεργοποιούνται ξεχωριστά και προσαρμόζονται ταχύτατα και με απόλυτη ακρίβεια στην τρέχουσα κατάσταση κυκλοφορίας.

Το σύστημα PRE-SAFE® PLUS, τέλος, μπορεί να ανιχνεύσει μια επικείμενη οπίσθια σύγκρουση και επενεργεί στα φρένα όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο, για να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο τραυματισμών, μειώνοντας το απότομο τράνταγμα προς τα εμπρός.

Επικοινωνεί. Και συναρπάζει.

Μεγαλύτερη σε διαστάσεις και χώρους, ωφελημένη σε πλαίσιο και κινητήρες και με τεχνολογικό υπόβαθρο που βρίθει από καινοτομίες, η νέα A-Class ηγείται στην αφρόκρεμα των premium μικρομεσαίων και δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει ο ανταγωνισμός. Δύο χαρακτηριστικά που συνοδεύουν όλα τα μοντέλα της Mercedes-Benz, είναι δίχως αμφιβολία τα κορυφαία επίπεδα ασφάλειας και άνεσης που προσφέρουν. Στη νέα A-Class ο συνδυασμός τους έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο για αυτοκίνητο της compact κατηγορίας, αφού αλληλοσυμπληρώνονται ώστε, μαζί με το πρωτοπόρο σύστημα Mercedes-Benz User Experience και τις υπηρεσίες Mercedes Me, να απολαμβάνεις μία ολοκληρωμένη εμπειρία οδήγησης όμοια της οποίας δεν έχεις βιώσει ποτέ ξανά!

Η ολοκαίνουρια A-Class αποδεικνύεται άξιος συνεχιστής της ιστορίας επιτυχίας των compact αυτοκινήτων της Mercedes-Benz. Μια ιστορίας που ξεκίνησε πριν από 20 ολόκληρα χρόνια, όταν παρουσιάστηκε η πρώτη γενιά του μοντέλου. Από τότε έχουν πουληθεί σχεδόν τρία εκατομμύρια A-Class συμβάλλοντας σημαντικά στη δημιουργία μιας πιο νεανικής εικόνας της μάρκας. Και σήμερα, γίνεται πιο δραστήρια, πιο δυναμική από ποτέ. Επικοινωνεί μαζί σου, σε πολλά επίπεδα. Και σε συναρπάζει.

Η νέα A-Class, δεν είναι απλώς ένα αυτοκίνητο. Είναι ένα αυτοκίνητο που μοιάζει με εσένα

Συντελεστές

Παραγωγή : GOCAR ORIGINAL WORKS

Συντελεστές

Κείμενο : Γιάννης Λημναίος - Αρχισυντάκτης gocar.gr

Μοντάζ: Εύη Περράκη

Φωτογραφία - Βίντεο: Σπύρος Κανατάς

Web development: AntMoves

Δημοσιεύτηκε: 27 Αυγούστου 2018

Σου άρεσε; Μοιράσου το με τους φίλους σου

Viber


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ