Νέο Opel Meriva

Με τις πόρτες της πρακτικότητας

  • -
  • -

Παρουσιάστηκε η δεύτερη γενιά του μικρού πολυμορφικού της Opel Το νέο Meriva ακολουθεί την σύγχρονη σχεδιαστική γραμμή της εταιρείας, ενσωματώνοντας πρωτοποριακά στοιχεία άνεσης και πρακτικότητας. Αναμένεται στην ευρωπαϊκή αγορά τον προσεχή Ιούνιο.

Οικογενειακών καθηκόντων

Η εξωτερική εμφάνιση ενός όγκου είναι κομψή και ευχάριστη στο μάτι, δείχνοντας έντονα την συγγένεια με το νέο Astra. Το μήκος του Meriva φτάνει τα 4288mm. Το μεταξόνιο είναι κατά 15mm μεγαλύτερο από το παλιό μοντέλο, προσφέροντας ακόμη καλύτερους χώρους για επιβάτες και αποσκεύες. Στοιχείο διαφοροποίησης αποτελούν αδιαμφισβήτητα οι αντίθετα ανοιγόμενες πόρτες. Το σύστημα FlexDoors όπως το ονομάζει η Opel, είναι παρόμοιας φιλοσοφίας με αυτό του Mazda RX-8. Η πρακτικότητα που προσφέρει στην είσοδο στα πίσω καθίσματα και στην φόρτωση της καμπίνας με μεγάλα αντικείμενα είναι μοναδική. Παρόν είναι και το σύστημα FlexSpace, γνωστό από την απερχόμενη γενιά, το οποίο επιτρέπει ακόμα περισσότερες και πιο εύκολες διαμορφώσεις του πίσω καθίσματος. Οι πίσω επιβάτες έχουν την δυνατότητα να κάθονται ψηλότερα από τους εμπρός, το συρόμενο πίσω κάθισμα αυξομειώνει τον χώρο αποσκευών, ενώ με την πλήρη αναδίπλωση του δημιουργούνται 1500 lt διαθέσιμου χώρου φόρτωσης. Νέας σχεδίασης είναι και το εσωτερικό, το οποίο δανείζεται στοιχεία από Astra  και Insignia. Τα καθίσματα είναι πλήρως ρυθμιζόμενα. Οι χώροι για μικροαντικείμενα είναι αρκετοί στο εσωτερικό, φτάνοντας τον αριθμό 32.

Οικογενειακές επιδόσεις

Το ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά έχουν κυρίως οι βενζινοκίνητες εκδόσεις. Ο προσιτός κινητήρας των 1.4 lt παράγει στην ατμοσφαιρική του υπόσταση 100 PS. Με τη χρήση υπερτροφοδότη, εξοπλίζει το Meriva σε δύο εκδόσεις 120 και 140 PS, με 175 και 200 Nm ροπής. Οι δύο τελευταίοι κινητήρες αντικαθιστούν τους παλιούς ατμοσφαιρικούς 1.6 και 1.8 lt. Η ισχυρή έκδοση των 1.4 lt και 140 PS εξοπλίζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις θα είναι δύο προς το παρόν. Ο μικρός 1.3 lt CDTi αποδίδει 75 PS, ενώ αυτός των 1.7 lt 100 PS και 260 Νm ροπής. Η τελευταία έκδοση 1.7 CDTi εξοπλίζεται με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων. Στο άμεσο μέλλον αναμένονται οι πιο δυνατές εκδόσεις του πετρελαιοκινητήρα 1.7 lt, με 110 και 140 PS, οι οποίες θα συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Παράλληλα αναμένεται και ο μικρός 1.3 CDTi με απόδοση 95 PS. Το Meriva εξοπλίζεται πλέον με ηλεκτροϋδραυλική κρεμαγιέρα και το σύστημα πέδησης περιλαμβάνει δίσκους σε όλους τους τροχούς. Το σύστημα ελέγχου της ευστάθειας (ESP) ανήκει στον βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...