Ανανέωση για το Mazda MX-5

Μηχανολογική και τεχνολογική αναβάθμιση

  • -
  • -

Η Mazda αποκάλυψε την ανανεωμένη έκδοση του γνωστού της roadster. Η αναβάθμιση έγινε τόσο μηχανολογικά όσο και τεχνολογικά, ενισχύοντας την εξαιρετική συμπεριφορά του μοντέλου στον δρόμο, αλλά και την ασφάλεια των επιβατών.

H Mazda συνεχίζει να εφοδιάζει το roadster της με τους 1.5 και 2.0 κινητήρες, οι οποίοι όμως αναβαθμίστηκαν και πληρούν τις νέες περιβαλλοντικές προδιαγραφές (Euro 6d). H ιπποδύναμη του 2λιτρου κινητήρα αυξήθηκε κατά 24 ίππους και 5 Nm ροπής, φτάνοντας πλέον τους 184 και 205 αντίστοιχα. Παράλληλα, η «κόκκινη περιοχή» του στροφόμετρου ξεκινάει στις 7.500 rpm από τις 6.800. Όσον αφορά τον μικρότερο βενζινοκινητήρα, ο 1.5 έχει -σύμφωνα με τη φίρμα- αναβαθμιστεί, χωρίς να μας αποκαλύπτουν περισσότερα τεχνικά στοιχεία.

Το ανανεωμένο Mazda MX-5 πατάει επάνω σε νέες ζάντες 16 και 17 ιντσών και επιτέλους υιοθετεί νέες τεχνολογίες ασφαλείας, i-ActivSense. Περιλαμβάνεται το αυτόματο φρενάρισμα σε περίπτωση ενδεχόμενης σύγκρουσης με άλλο αυτοκίνητο ή πεζό, επέμβαση στο σύστημα πέδησης σε περίπτωση σύγκρουσης κατά την όπισθεν, σύστημα επαγρύπνησης του οδηγού, αναγνώρισης της σήμανσης και κάμερα οπισθοπορείας.

Το νέο Mazda MX-5 θα ξεκινήσει να πωλείται στην αγορά της Ευρώπης τον Αύγουστο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...