Η Aston Martin Rapide που θα κατασκευαστεί σε 210 αυτοκίνητα

Η Rapide AMR εφοδιάζεται με ατμοσφαιρικό V12 ισχύος 603 ίππων

  • -
  • -

Λίγες ημέρες πριν ριχτεί στη μάχη για τις 24 Ώρες του Le Mans – για να υπερασπιστεί τη νίκη στην κατηγορία της – η Aston Martin αποκάλυψε το νέο της μοντέλο περιορισμένης παραγωγής. Η Rapide AMR θα κατασκευαστεί σε 210 αντίτυπα, φέροντας αναβαθμισμένη ανάρτηση (χαμηλότερη κατά 10 mm από αυτήν της Rapide S) και αεροδυναμικό πακέτο, στοιχεία που την καθιστούν την πιο ακραία έκδοση του 4θυρου sports car.

Τα αρχικά AMR σημαίνουν «Aston Martin Racing» και τονίζουν τη σύνδεση των αυτοκινήτων παραγωγής με το αγωνιστικό τμήμα της βρετανικής μάρκας. Σχεδιαστικά, η νέα Aston Martin δεν φέρει μεγάλες αλλαγές σε σχέση με το πρωτότυπο αυτοκίνητο της Γενεύης, το 2017.

Η Rapide AMR κάνει χρήση του ατμοσφαιρικού V12 της Vantage GT12, όμως και εδώ έχουν γίνει επεμβάσεις από τους μηχανικούς της Aston Martin. Μεγαλύτερη πολλαπλή εισαγωγής βελτιώνει τη ροή του αέρα προς τον 6λιτρο κινητήρα, ο οποίος αποδίδει για την περίσταση 603 ίππους και 630 Nm ροπής.

Όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα τα πρώτα 100 km/h να έρχονται από στάση σε μόλις 4,4 sec. Η Rapide AMR φέρει τεράστιους τροχούς 21 ιντσών με ελαστικά Michelin Super Sport. Την αποστολή να επιβραδύνουν ακούραστα και άμεσα το βρετανικό sports car αναλαμβάνουν κεραμικά φρένα (δίσκοι 400 mm μπροστά με εξαπίστονες δαγκάνες και 360 mm πίσω με τετραπίστονες δαγκάνες).

Η τιμή της στην αγορά της Γερμανίας ορίστηκε στα 230.000 ευρώ, με τις πρώτες παραδόσεις να γίνονται το τελευταίο τρίμηνο του 2018.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...