Ford Focus RS500

Περιορισμένη παραγωγή 500 αντιτύπων

  • -
  • -

Η πιο ισχυρή έκδοση του Focus RS έκανε επίσημα την εμφάνιση της. Οι αλλαγές της νέας έκδοσης περιλαμβάνουν μεγαλύτερο intercooler και φιλτροκούτι, τρόμπα βενζίνης με αυξημένη παροχή, ανασχεδιασμένο σύστημα εξαγωγής και αναβαθμισμένο λογισμικό εγκεφάλου. Με τις παραπάνω αλλαγές ο 2.5 lt κινητήρας αποδίδει 350 PS και 460 Nm ροπής από τις 2500 έως τις 4500 rpm. Οι επιδόσεις που υπόσχεται το Focus RS500 είναι 5.6 sec για το 0-100km/h και 263km/h τελικής ταχύτητας.

Η αυξημένη ιπποδύναμη σε συνδυασμό με την αποτελεσματική διάταξη της εμπρός ανάρτησης (RevoKnuckle) και το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, υπογραμμίζουν την οδηγική αρτιότητα του RS500, το οποίο εξακολουθεί να διαθέτει κίνηση μόνον στους εμπρός τροχούς. Ένα μέρος της εξέλιξης του RS500 έγινε και στο Nürburgring από τρεις οδηγούς αγώνων της Ford, συμπληρώνοντας 10.000 km (500 γύροι).

Σε οπτικό επίπεδο η εντυπωσιακή φιγούρα του  RS συμπληρώνεται ιδανικά από το  μαύρο ματ χρώμα, το οποίο μαζί με μερικές μικρές σχεδιαστικές λεπτομέρειες κάνουν το RS500 ακόμα πιο δυναμικό στην όψη. Αρχικά τα RS500 θα βάφονται μαύρα (μεταλλικό χρώμα) και θα στέλνονται σε εγκαταστάσεις της 3Μ στη Φρανκφούρτη, όπου εκεί με μια ειδική μεμβράνη επιτυγχάνεται η ματ απόχρωση. Μικρές αλλαγές υπάρχουν και στο εσωτερικό, με την ταμπέλα του αύξοντα αριθμού παραγωγής να κοσμεί την κεντρική κονσόλα.

Η κατασκευή του RS500, ξεκινάει το Μάιο και θα περιοριστεί στα μόλις 500 κομμάτια, ενώ με αυτήν την «ειδική» έκδοση, η Ford δίνει τέλος στην παραγωγή αυτής της γενιάς RS, τα τελευταία κομμάτια της οποίας θα παραχθούν στο εργοστάσιο Saarlouis της Γερμανίας τον προσεχή Σεπτέμβρη.  Τα RS500 θα διανεμηθούν σε 20 χώρες της Ευρώπης, τα περισσότερα σε Αγγλία και Γερμανία. Στην ελληνική αγορά αναμένεται να έρθουν μόλις 5 αυτοκίνητα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...