Το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Jaguar με αυτονομία 480 km (vid)

H I-PACE σέβεται τόσο το περιβάλλον όσο και τον... οδηγό της

  • -
  • -

Ένα αυθεντικό σπορ SUV υπόσχεται ότι δημιούργησε η Jaguar στο πρόσωπο της I-PACE. Ενός 100% ηλεκτρικού αυτοκινήτου που όμως δεν κάνει θυσίες στον τομέα της οδηγικής απόλαυσης. Είναι το πρώτο μηδενικών ρύπων SUV της premium μάρκας, το οποίο βασίζεται σε μία πλατφόρμα που έχει εξελιχθεί ειδικά για ηλεκτρικά  μοντέλα. Η εκτεταμένη χρήση αλουμινίου περιορίζει το συνολικό βάρος της I-PACE, ενώ οι τοποθετημένες στο πάτωμα μπαταρίες (χωρητικότητας 90 kWh) συντελούν στην επίτευξη χαμηλού κέντρου βάρους και ιδανικής κατανομής αυτού σε αναλογία 50:50.

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 51 ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ iPad

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 51 ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ANDROID

Με βάση το νέο – και πιο ρεαλιστικό πρωτόκολλο δοκιμών WLTP – με μία φόρτιση η I-PACE μπορεί να διανύσει έως 480 km! Σημαντική αυτονομία που δεν θέτει περιορισμούς για μεγάλα ταξίδια, καθώς με ταχυφορτιστή 50kW DC η φόρτιση 0-80% των μπαταριών επιτυγχάνεται σε 85 λεπτά. Με μισή ώρα φόρτισης η I-PACE μπορεί να κινηθεί για 130 km. Για φόρτιση στο σπίτι (με απλό wall box 7 κkW) η διαδικασία πλήρους φόρτισης διαρκεί περίπου 10 ώρες. Οι μπαταρίες συνοδεύονται από εγγύηση για 8 χρόνια ή 160.000 km.

Η Jaguar I-PACE εντυπωσιάζει όμως και με τις επιδόσεις της, χάρη στην παρουσία δύο ισχύρων ηλεκτρικών μοτέρ, ενός σε κάθε άξονα. Συνδυαστικά αποδίδουν 400 ίππους και 696 Nm ροπής, χαρίζοντας φυσιολογικά τετρακίνηση. Η επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h διαρκεί μόλις 4,8 sec, ενώ η προαιρετική αερανάρτηση προσφέρει υψηλά επίπεδα άνεσης και σπορ κρατήματα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...