BMW 5 ActiveHybrid

Υβριδικό πρωτότυπο, ένα βήμα πριν την παραγωγή

  • -
  • -

Μετά τις υβριδικές ActiveHybrid Σειρά 7 και Χ6, η BMW εξελίσσει το τρίτο της υβριδικό μοντέλο. Πρόκειται για την υβριδική έκδοση της καινούριας Σειράς 5. Η τελευταία γενιά του συστήματος περιλαμβάνει τον 3λιτρο εξακύλινδρο κινητήρα των 304 ίππων που κινεί την 535i και έναν ηλεκτροκινητήρα 55 ίππων. Είναι το πρώτο υβριδικό της BMW με εξακύλινδρο μοτέρ –οι BMW 7 και X6 ActiveHybrid είναι 8κύλινδρες. Ο ηλεκτροκινητήρας βρίσκεται τοποθετημένος ανάμεσα στον βενζινοκινητήρα και το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσων.

Η υβριδική BMW 5 κινείται είτε με τον βενζινοκινητήρα, είτε με τον ηλεκτροκινητήρα, είτε και με τους δύο. Στο φρενάρισμα, ο ηλεκτροκινητήρας λειτουργεί σαν γεννήτρια φορτίζοντας τις μπαταρίες, οι οποίες βρίσκονται στο χώρο αποσκευών.

Ένα εντυπωσιακό στοιχείο στην υβριδική Σειρά 5 είναι το σύστημα διαχείρισης που παίρνει πληροφορίες από τον κινητήρα, όλα τα υποσυστήματα του αυτοκινήτου και τον προορισμό που έχει επιλεχθεί στο σύστημα δορυφορικής πλοήγησης για να υπολογίσει τον ιδανικότερο τρόπο λειτουργίας του υβριδικού συστήματος.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...