I.D. CROZZ: Το ηλεκτρικό SUV της Volkswagen

Θα κυκλοφορήσει στους δρόμους το 2020 και θα προσφέρει αυτονομία 500 km

  • -
  • -

Ποσό 6 δισ. ευρώ θα επενδύσει η Volkswagen στην ηλεκτροκίνηση τα επόμενα πέντε χρόνια. Το 2020 θα λανσαριστούν τα τρία πρώτα ηλεκτρικά μοντέλα, ένα εκ των οποίων θα είναι το I.D. CROZZ, ένα μεσαίο SUV με κίνηση σε όλους τους τροχούς. Στη Φρανκφούρτη παρουσιάστηκε στη νέα σχεδιαστική του βερσιόν, η οποία είναι πιο κοντά εμφανισιακά στο αυτοκίνητο παραγωγής.

To I.D. CROZZ φέρει δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα, τα οποία το καθιστούν τετρακίνητο. Η συνδυαστική τους απόδοση ανέρχεται σε 306 ίππους, ενώ οι μπαταρίες ιόντων λιθίου εξασφαλίζουν αυτονομία 500 km. Μέσω ταχυφορτιστή μπορούν να φορτιστούν σε ποσοστό 80% εντός μόλις 30 λεπτών.

Οπτικά, το I.D. CROZZ ξεχωρίζει από το coupe προφίλ του, τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες για ένα ευήλιο εσωτερικό, την απουσία μεσαίας κολώνας, τις συρόμενες πίσω πόρτες, τους μεγάλους τροχούς και το «στίγμα» που αφήνουν τα φώτα LED. Στην καμπίνα των επιβατών υπάρχουν τέσσερα ανεξάρτητα καθίσματα, ενώ η σχεδίαση του ταμπλό είναι μινιμαλιστική, καθώς υπάρχουν μόνο δύο οθόνες, μία για τον πίνακα οργάνων και μία για το σύστημα πολυμέσων. Το ηλεκτρικό SUV προσφέρει λειτουργία αυτόνομης οδήγησης, η οποία μπορεί να ενεργοποιηθεί και με φωνητική εντολή.

Μέχρι το 2025 η Volkswagen φιλοδοξεί να προσφέρει 23 ηλεκτρικά μοντέλα, ορισμένα εκ των οποίων θα προσφέρουν και πλήρως αυτόνομη οδήγηση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...