Η Aventador S και σε έκδοση roadster

Η ναυαρχίδα της Lamborghini πετάει την οροφή της

  • -
  • -

Πρεμιέρα στη Φρανκφούρτη θα κάνει η Aventador S Roadster, η ανοικτή έκδοση του ιταλικού supercar. Η roadster φέρει όλα τα τεχνολογικά καλούδια της coupe συν την μοναδική αίσθηση που χαρίζει η οδήγηση με ανοικτή οροφή.

Ο ατμοσφαιρικός V12 των 6,5 λίτρων αποδίδει επιπλέον 40 ίππους σε σχέση με την... απλή Lamborghini Aventador, φθάνοντας σε μέγιστη ισχύ τα 740 PS, ενώ η ροπή των 690 Nm εμφανίζεται στις 5.500 rpm. Τα 100 km/h έρχονται από στάση σε 3 sec (έναντι 2,9 sec της κλειστής Aventador S η οποία είναι κατά 50 kg πιο ελαφριά), ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 350 km/h! Σε συνθήκες μερικού φορτίου απενεργοποιούνται οι 6 από τους 12 κυλίνδρους του κινητήρα, για χαμηλότερη κατανάλωση και λιγότερους ρύπους.

Τα αφαιρούμενα πάνελ της οροφής ζυγίζουν λιγότερο από 6 κιλά και είναι κατασκευασμένα από ανθρακόνημα, βαμμένο σε μαύρο ματ χρώμα. Το πίσω παράθυρο λειτουργεί ηλεκτρικά με το πάτημα ενός κουμπιού, επιτρέποντας τον ήχο από το θηριώδη V12 να περάσει στην καμπίνα.

Όπως η coupe έτσι και η Aventador S Roadster εφοδιάζεται με το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο Independent Shifting Rod (ISR), τετρακίνηση, ενεργή ανάρτηση, σύστημα τετραδιεύθυνσης και την λειτουργία EGO. Η τελευταία επιτρέπει στον οδηγό να επιλέξει ανάμεσα στα τέσσερα προγράμματα (STRADA, SPORT, CORSA και EGO), τα οποία διαμορφώνουν ανάλογα τη συμπεριφορά κινητήρα, κιβωτίου, τετρακίνησης, τιμονιού και ανάρτησης. Το STRADA προσφέρει περισσότερη άνεση στην καθημερινή χρήση, το SPORT παρέχει αίσθηση πισωκίνητου supercar, το CORSA απευθύνεται για όσους θα βάλουν την Aventador S στην πίστα και το νέο EGO χαρίζει ένα άκρως προσωποποιημένο προφίλ.

Το αεροδυναμικό πακέτο χαρίζει στην Aventador S αυξημένα επίπεδα κάθετης δύναμης (κατά 130% εμπρός και συνολικά πάνω από 50% με την πίσω αεροτομή στην υψηλότερη θέση). Στάνταρ είναι τα κεραμικά φρένα και οι τροχοί 20/21 ιντσών (εμπρός/πίσω) με ειδικά εξελιγμένα ελαστικά Pirelli P Zero.

Όσο για την τιμή της roadster, ορίστηκε για την Ευρώπη στις 313.666 ευρώ, χωρίς τους φόρους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...