Πρεμιέρα στην Φρανκφούρτη για το ηλεκτρικό MINI

Η MINI άνοιξε τα χαρτιά της σχετικά με το νέο ηλεκτρικό πρωτότυπο που ετοίμασε για την Φρανκφούρτη

  • -
  • -

Έτοιμο να κάνει πρεμιέρα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης είναι το νέο Electric Concept της MINI. Με στόχο το άμεσο μέλλον και γνώμονα τις «καθαρές» αστικές μετακινήσεις σχεδιάστηκε αυτό το πρωτότυπο μοντέλο.

Μοιάζει με φουτουριστικό MINI Cooper, με τη γνώριμη φιγούρα του, αλλά αρκετές εξεζητημένες λεπτομέρειες. Η μάσκα είναι ενιαία με τους… αχρείαστους αεραγωγούς, αφού δεν υπάρχει ανάγκη για ψύξη του κινητήρα να είναι ψεύτικοι.

Η έντονα φουτουριστική προσέγγιση συνεχίζεται και προς τα πίσω, με το τις πλαϊνές φούστες να δίνουν ένα τόνο σπορ, ενώ η απουσία των εξωτερικών χειρολαβών για τις πόρτες και οι μεγάλοι, ιδιαίτερης σχεδίασης τροχοί 19 ιντσών ενισχύουν τη δυναμική του.

Πίσω τα πράγματα είναι πιο συντηρητικά, με την αεροτομή στην κορυφή της πίσω πόρτας του χώρου αποσκευών να κερδίζει τις εντυπώσεις, ενώ στο τελείωμα του προφυλακτήρα, χαμηλά, συναντάμε ένα diffuser. Την εικόνα ολοκληρώνουν τα διάφανα φωτιστικά σώματα LED.

Για την κίνηση θα φροντίζει ένα ισχυρό ηλεκτρικό μοτέρ, για το οποίο όμως δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία. Το γεγονός ότι το πρωτότυπο μοντέλο μοιάζει αρκετά στο μοντέλο παραγωγής δείχνει τις προθέσεις της MINI να προχωρήσει άμεσα στην παραγωγή της συγκεκριμένης ηλεκτρικής έκδοσης και έτσι είναι πολύ πιθανόν να τη δούμε μέσα στο 2019.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...