Ferrari Hybrid

Πράσινη Ferrari

  • -
  • -

Όταν ακούει κανείς πως μια εταιρεία σαν την Ferrari ανακοινώνει ότι μέσα στην επόμενη πενταετία θα εντάξει στην γκάμα της το πρώτο υβριδικό μοντέλο παραγωγής, τότε μπορεί να είναι σίγουρος ότι όσοι εδώ και χρόνια φώναζαν για περισσότερα EcoCars στους δρόμους νιώθουν ότι το όνειρο τους αρχίζει να εκπληρώνεται.

 

Η Ιταλική φίρμα έρχεται να προστεθεί δίπλα σε άλλα μεγάλα ονόματα του χώρου του αυτοκινήτου, όπως η Porsche, η Mercedes και η BMW που έχουν ήδη ανακοινώσει τα σχέδια τους για την παραγωγή πράσινων μοντέλων. Ο Amedeo Felisa, επικεφαλής της ιστορικής εταιρείας από το Μαρανέλο, θέλοντας να υπογραμμίσει πως πρόκειται για μια σοβαρή προσπάθεια και όχι για ένα διαφημιστικό τρικ προκειμένου να εξευμενιστούν κάπως οι οικολόγοι, δεν δίστασε να δηλώσει ότι η δραστική βελτίωση των μελλοντικών Ferrari στον τομέα των παραγόμενων ρύπων είναι ο πιο στόχος της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια. Σε βαθμό τέτοιο ώστε να έχει ήδη αποφασιστεί η διάθεση του 50% του προϋπολογισμού του τμήματος έρευνας και εξέλιξης προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Σε τεχνικό επίπεδο οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν την προσαρμογή στον πίσω άξονα μιας 599 GTB ενός ισχυρού ηλεκτροκινητήρα που θα αντλεί ενέργεια από μια συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου, ενώ το σύστημα ανάκτησης ενέργειας KERS (γνωστό από το μονοθέσιο της εταιρείας στην  F1) θα φροντίζει για την μερική επαναφόρτιση τους. Ένα σύστημα αυτόματης διακοπής του κινητήρα (start & stop) κατά την ακινητοποίηση του οχήματος, θα βοηθά επίσης στον περιορισμό των ρύπων. Με όλα τα παραπάνω οι Ιταλοί μηχανικοί περιμένουν μια μείωση στην κατανάλωση του 6λιτρου «θηρίου» που θα μπορεί σχετικά εύκολα να φτάνει στο 35%. Το υβριδικό πρωτότυπο της 599 θα εμφανιστεί κατά πάσα πιθανότητα στις αρχές Μαρτίου στην έκθεση της Γενεύης.

 

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...