Η ανανεωμένη GranTurismo στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Η Maserati επέλεξε ένα ασυνήθιστο μέρος για την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου της μοντέλου

  • -
  • -

Μπροστά από το NYSE (New York Stock Exchange), εκεί όπου χτυπά η «καρδιά» της οικονομικής ζωής των ΗΠΑ, αποκαλύφθηκε η νέα Maserati GranTurismo. Η ιταλική μάρκα παρουσίασε την ανανεωμένη έκδοση του μεγάλου τετραθέσιου coupe, το οποίο έχει σχεδιαστεί από τον οίκο Pininfarina.

Η GranTurismo κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις, την MC που βρέθηκε στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και την Sport. Και οι δύο εφοδιάζονται με τον ατμοαφαιρικό 4.7 V8 που κατασκευάζεται από τη Ferrari. Αποδίδει 460 ίππους και 520 Nm ροπής, ενώ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων της ZF.

Σχεδιαστικά, η ανανεωμένη GranTurismo φέρει εξάγωνη μάσκα που αντλεί στοιχεία από το πρωτότυπο Alfieri. Παράλληλα έχει επανασχεδιαστεί ο πίσω προφυλακτήρας και έχει βελτιωθεί ελαφρά η αεροδυναμική απόδοση του αυτοκινήτου. Δερμάτινες επενδύσεις και μεγάλη οθόνη αφής 8,4 ιντσών, τονίζουν την εικόνα πολυτέλειας στο εσωτερικό. Καλύτερες είναι οι επιδόσεις σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο, με την Sport να κάνει το 0-100 km/h σε 4,8 sec (τελική 299 km/h) και την MC σε 4,7 sec (301 km/h).

Δίπλα στην ανανεωμένη GranTurismo MC, η Maserati παρουσίασε και ορισμένα άλλα μέλη της γκάμας της, όπως την Ghibli SQ4 Nerissimo Edition, την Quattroporte GTS GranLusso και τη Levante. Παρούσα και μία από τις τρεις Maserati Tipo 151 που κατασκευάστηκαν και συμμετείχε στις 24 Ώρες του Le Mans race το 1962.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...