Νέα Jaguar XF Sportbrake (+video)

Κρατάει τον πρακτικό της χαρακτήρα, ενώ αναβαθμίζεται αισθητικά και τεχνολογικά

  • -
  • -

Η Jaguar επιστρέφει με τη νέα γενιά του XF Sportbrake, το οποίο αποτελεί τη σπορ, οικογενειακή και premium εκδοχή του sedan. Η παρουσίαση του νέου μοντέλου πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο της φίρμας, στο Castle Bromwich, όπου θα βρίσκονται και οι γραμμές παραγωγής του station wagon. Σε αντίθεση με το αυτοκίνητο που θα αντικαταστήσει, είναι 6 mm πιο χαμηλό, ενώ το μεταξόνιο έχει μεγαλώσει κατά 51 mm με την ευρυχωρία να είναι αναμενόμενη. Ο χώρος αποσκευών είναι 565 λίτρα, ενώ μπορεί να φτάσει τα 1.700 λίτρα εάν αναδιπλωθεί η δεύτερη σειρά καθισμάτων. Αν ο χώρος αυτός δεν σας είναι αρκετός, τότε να σημειώσουμε ότι η XF Sportbrake μπορεί να κουβαλήσει 100 κιλά στην οροφή (πάνω στις ειδικές ράγες), που αναλογεί σε μια μπαγκαζιέρα 320 λίτρων.

H Jaguar XF Sportbrake προσφέρει την ιδανική κατανομή βάρους του μοντέλου 50:50 (εμπρός:πίσω) και εξοπλίζεται στάνταρ με αερανάρτηση, ώστε να αντεπεξέρχεται στα βάρη της… οικογένειας και όχι μόνο. Επίσης, εξοπλίζεται με σύστημα τετρακίνησης, καθώς και με το Intelligent Driveline Dynamics (IDD) για την εξάλειψη του φαινομένου της υποστροφής. 

Κάτω από το καπό του πρακτικού μοντέλου συναντάμε τους κινητήρες του 4θυρου XF, δηλαδή έναν 2λιτρο diesel αποδόσεων 163, 180 και 240 ίππων, καθώς και έναν 3λιτρο V6 των 300 ίππων. Από πλευράς βενζίνης, ο 2λιτρος turbo των 250 ίππων, μπορεί να συνδυαστεί και με τετρακίνηση για την κινέζικη αγορά. Δεν υπάρχει καμία σχετική ανακοίνωση για το κορυφαίο της γκάμας, την XFR-S Sportbrake.

Αισθητικά, δεν διαφέρει από την γκάμα της βρετανικής εταιρεία, αλλά μεγαλύτερη ομοιότητα φέρνει στην σπορ F-Type. Η καμπίνα έχει εξοπλιστεί με ειδικό σύστημα, που κρατάει τις βλαβερές ουσίες μακριά από το εσωτερικό. Στην κεντρική κονσόλα δεσπόζει μια οθόνη αφής 10 ιντσών υψηλής ανάλυσης, η οποία προσφέρει όλες τις δυνατότητες συνδεσιμότητας με smartphones. Επιπλέον, διαθέτει WiFi hotspot και να ξεκινήσει η λειτουργία του κινητήρα από απόσταση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...