Kona, το μικρό SUV της Hyundai (vid)

Έρχεται στην Ελλάδα στα τέλη του 2017, με 1000άρη βενζίνης και προαιρετικά τετρακίνηση

  • -
  • -

Δυναμική είσοδο στην κατηγορία των baby SUV κάνει η Hyundai με το Kona. Το μήκους 4,16 μέτρων όχημα ελεύθερου χρόνου έκανε πρεμιέρα στην Νότια Κορέα, όπου αρχίζουν οι πωλήσεις του εντός του Ιουνίου. Θα ακολουθήσει το λανσάρισμά του σε Βόρεια Αμερική και Ευρώπη, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες του GOCAR στην Ελλάδα το αναμένουμε το τελευταίο τρίμηνο του 2017.

Το Kona είναι ένα παγκόσμιο αυτοκίνητο, θα έχει δηλαδή την ίδια εμφάνιση σε όλες τις χώρες κυκλοφορίας του. Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζουν οι έντονες ακμές, η κάθετη τραπεζοειδής μάσκα και τα φωτιστικά σώματα σε τρία επίπεδα. Ανάλογης αισθητικής είναι ο σχεδιασμός και του πίσω μέρους, ενώ ο εκδρομικός χαρακτήρας του τονίζεται από τα πλαστικά προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος και τις ράγες οροφής.

Η Hyundai δημιούργησε μία νέα πλατφόρμα για το Kona, η οποία συμβάλλει στο χαμηλό βάρος, την υψηλή ακαμψία και την καλύτερη εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων του SUV. Στάνταρ θα είναι οι προσθιοκίνητες εκδόσεις, όμως το Kona θα διατίθεται και με σύστημα 4x4, επιλογή που δύσκολα βλέπουμε στην κατηγορία. Η εμπρός ανάρτηση είναι γόνατα McPherson, ενώ η πίσω είναι ημιάκαμπτος άξονας για τα 2WD μοντέλα και πολλαπλών συνδέσμων για τα 4WD.


Οι κινητήρες που θα απασχολήσουν την Ευρώπη και την Ελλάδα είναι οι υπερτροφοδοτούμενοι 1.0 και 1.6 T-GDI βενζίνης, με 120 και 177 ίππους αντίστοιχα. Ο τρικύλινδρος 1000άρης (συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο) χαρίζει στο μικρό κορεάτικο SUV επιτάχυνση 0-100 km/h σε 12 sec και τελική 181 km/h. Οι αντίστοιχες τιμές για τον 1.6 (με διπλού συμπλέτη 7 σχέσεων) είναι 7,7 sec και 210 km/h. Διαθέσιμος θα είναι από το καλοκαίρι του 2018 ένας νέος 1.6 diesel.

Η Hyundai εφοδιάζεται το Kona με πλούσια λίστα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, όπως αυτόνομη πέδηση, διατήρηση στη λωρίδα κυκλοφορίας (Lane Keeping Assist), ρυθμιζόμενα φώτα (High Beam Assist), ανίχνευση κόπωσης οδηγού (Driver Attention Warning), ειδοποίηση για οχήματα στις τυφλές γωνίες των καθρεπτών (Blind-Spot Collision Warning), ανίχνευση οχημάτων κατά τη διάρκεια οπισθοπορείας (Rear Cross-Traffic Collison Warning).

Το σύστημα πολυμέσων του Kona περιλαμβάνει οθόνη 5, 7 ή 8 ιντσών και προσφέρει συνδεσιμότητα με Android Auto / Apple CarPlay. Προαιρετική είναι η θήκη για ασύρματη φόρτιση κινητού.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...