Nissan X-Trail με ημιαυτόνομη οδήγηση

Στην ανανεωμένη εκδοχή του το μεγάλο ιαπωνικό SUV αλλάζει στα σημεία και αποκτά νέα τεχνολογία

  • -
  • -

Το ανανεωμένο Nissan X-Trail διακρίνεται για τη νέα μάσκα του σε σχήμα “V”, τον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα, με τα φωτιστικά σώματα που έχουν λειτουργία ημέρας. Στο πίσω μέρος οι διαφορές εστιάζονται στους προφυλακτήρες, τα διακοσμητικά χρωμίου και τα φώτα full-LED. Νέας σχεδίασης είναι και οι ζάντες αλουμινίου 17 και 18 ιντσών, ενώ πιο πλούσια είναι και η χρωματική παλέτα του.

Στο εσωτερικό η αναβάθμιση εστιάζεται στο νέο σπορ τιμόνι όμοιο με αυτό που συναντάμε στο νέο Micra, glossy μαύρα πλαστικά στους αεραγωγούς, θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός και διχρωμία μαύρου στα δερμάτινα καθίσματα της πιο πλούσιας έκδοσης. Επιπλέον, αυξημένος είναι ο χώρος αποσκευών από τα 550 στα 565 λίτρα.

Στα σπουδαία, το ανανεωμένο X-Trail εφοδιάζεται με το νέο σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης της Nissan, ProPilot, το οποίο ελέγχει το τιμόνι, το γκάζι και το φρένο και διατηρεί το αυτοκίνητο εντός της λωρίδας στον αυτοκινητόδρομο κατά τη διάρκεια ταξιδιού με υψηλές ταχύτητες ή και μέσα στην κίνηση. Στα συστήματα ασφάλειας περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το φρενάρισμα ανάγκης με αναγνώριση πεζού.

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει δύο diesel 1,6 και 2,0 λίτρων με απόδοση 130 και 177 ίππων αντίστοιχα, ενώ ο βενζίνης έχει χωρητικότητα 1,6 λίτρων και αποδίδει 163 ίππους. Για τη μετάδοση φροντίζει ένα χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο ταχυτήτων ή εναλλακτικά ένα αυτόματο τύπου CVT, με την κίνηση να περνάει στους εμπρός για όλες τις εκδόσεις ή και στους τέσσερις τροχούς όσον αφορά όμως μόνο τις diesel εκδόσεις.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...