H Rolls-Royce που κοστίζει 11,5 εκατ. ευρώ! (vid)

Η διθέσια Sweptail είναι ένα μοναδικό αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε μετά από ειδική παραγγελία

  • -
  • -

Στην έκθεση Concorso d’Eleganza – φιλοξενείται στη Villa d’Este της λίμνης Κόμο, βόρεια του Μιλάνο – αποκαλύφθηκε από το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Rolls-Royce η Sweptail. «Ακούμε με προσοχή τις προτάσεις των πιστών πελατών μας για να επενδύσουν σε μοναδικά αμαξώματα», δήλωσε ο Torsten Muller-Otvos.

Το όνομα Sweptail προέρχεται από την έντονα κεκλιμένη οροφή, αναφορά σε μοντέλα της βρετανικής μάρκας πριν από σχεδόν 100 χρόνια, τη δεκαετία του 1920. Ένας (προφανώς πάμπλουτος) λάτρης της Rolls-Royce προσέγγισε τα στελέχη της εταιρείας, με σχέδια για ένα μοναδικό αυτοκίνητο, το λεγόμενο «one-off». Έτσι δημιουργήθηκε η coupe Sweptail με τη γυάλινη πανοραμική οροφή, η οποία ανεβάζει τα επίπεδα της πολυτέλειας σε ένα νέο επίπεδο.

Ο μυστηριώδης πελάτης της Rolls-Royce κατέθεσε το αίτημά του το 2013 και έκτοτε άρχισε η διαδικασία για τη σχεδίαση, την επιλογή των υλικών και εν τέλει την κατασκευή του Grand Tourer. Όπως έγινε γνωστό, στη συλλογή του βρίσκονται mega-yachts και ιδιωτικό αεροσκάφος.

Ο κινητήρας της Sweptail παραμένει άγνωστος, αν και λογικά πρόκειται για V12 σύνολο. Η τιμή της μοναδικής Rolls-Royce δεν ανακοινώθηκε, όμως δημοσιεύματα στη Βρετανία κάνουν λόγο για 10 εκατ. λίρες, δηλαδή 11,5 εκατ. ευρώ! Αν αληθεύει η πληροφορία, τότε πρόκειται για το ακριβότερο νέο αυτοκίνητο όλων των εποχών!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...