Η νέα BMW M5 με Μ xDrive (+video)

Η κορυφαία 5άρα έρχεται με 600 ίππους και σύστημα τετρακίνησης Μ xDrive

  • -
  • -

Μετά από αρκετούς μήνες αναμονής, η BMW δημοσιεύει επίσημα στοιχεία για το επερχόμενο υπερόπλο, που ακούει στο όνομα M5. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία χαρακτηρίζει την ισχυρότερή της 5άρα, ως το πιο συναρπαστικό υψηλών επιδόσεων sedan, το οποίο εφοδιάζεται με τον 4.4 M TwinPower Turbo V8 κινητήρα των 600 ίππων και 700 Nm ροπής. Το μοτέρ συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων M Steptronic και το 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 3,5 sec.

ΔΕΣ ΕΔΩ: ΟΔΗΓΟΥΜΕ τη νέα BMW 520d στην Ελλάδα

Αναμενόμενο ήταν η νέα Μ5 να εξοπλίζεται με το σύστημα τετρακίνησης Μ xDrive. Το εν λόγω σύστημα ελέγχεται μέσω μιας κεντρικής μονάδας δεδομένων, που καταγράφει τις πλευρικές και τις διάμηκες δυνάμεις (G). Σύμφωνα με τον πρόεδρο της BMW M, Frank van Meel, η M5 είναι ακριβέστατη και ευκίνητη ως πισωκίνητο αυτοκινητο, ενώ παράλληλα δυναμική και κορυφαία στην πρόσφυση ως τετρακίνητο.

Η νέα BMW M5 θα είναι στάνταρ πισωκίνητη, ενώ στην περίπτωση που χαθεί η πρόσφυση, μόνο τότε η ροπή θα μεταφέρεται και στους εμπρός τροχούς. Θα υπάρχει δυνατότητα επιλογής προγράμματος για το σύστημα M xDrive. Αναλυτικότερα θα υπάρχουν οι ρυθμίσεις 2WD, 4WD και 4WD Sport. Στην πρώτη περίπτωση το αυτοκίνητο μεταμορφώνεται σε ένα καθαρόαιμο πισωκίνητο μοντέλο με 600 ίππους στη διάθεσή του, ενώ στις άλλες δύο επιλογές το αυτοκίνητο λειτουργεί με την «έξυπνη τετρακίνηση». Επίσης, η Μ5 διαθέτει διαφορικό Active M Differential, που κατανέμει τη ροπή ανάλογα στους δύο πίσω τροχούς.

ΔΕΣ ΕΔΩ: ΟΔΗΓΟΥΜΕ την υβριδική BMW 530e

Το εσωτερικό ακολουθεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία των υπόλοιπων «απλών» αδερφών του, φυσικά με την προσθήκη του σπορ επιλογέα και σπορ τιμονιού. Ακόμα, ο οδηγός θα συναντήσει ένα βελτιωμένο Head-up display, με νέα γραφικά, απλούστερη λειτουργία του συστήματος πλοήγησης και με την προβολή του να έχει μεγαλώσει κατά 70%.

Η νέα BMW Μ5 αναμένεται να κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο της στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, ενώ μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχουμε τα πρώτα αντίτυπα να παραδίδονται στους τυχερούς ιδιοκτήτες της.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...