Έρχεται το νέο Volkswagen Polo (+vid)

Μπαίνει στην παραγωγή από τον επόμενο μήνα το γερμανικό supermini

  • -
  • -

Η αποκάλυψη του νέου Volkswagen Polo αναμένεται να γίνει τον Σεπτέμβριο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, ενώ μέσα στον επόμενο μήνα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Autonews θα μπει στην παραγωγή. Για την κατασκευή του θα χρησιμοποιηθεί η νέα πλατφόρμα MQB A0, αυτή που είδαμε να κάνει πρεμιέρα στο νέο Seat Ibiza το οποίο μάλιστα οδηγήσαμε πρόσφατα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ την πρώτη οδήγηση του νέου Seat Ibiza


Όπως διαπιστώσαμε και στο Ibiza από τη χρήση αυτής της πλατφόρμας προκύπτει σημαντικό κέρδος στους χώρους, τόσο για τους επιβάτες, όσο και για τις αποσκευές τους. Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει τον μικρό 3κύλινδρο 1.000άρη σε ατμοσφαιρική και τούρμπο εκδοχή με απόδοση από 65 έως 115 ίππους, ενώ πιο πάνω θα τοποθετηθεί ο νέος 4κύλινδρος 1.500άρης TSI σε δύο εκδόσεις με 130 και 150 ίππους αντίστοιχα. Η κορυφαία έκδοση Polo GTi σε αυτή τη γενιά θα φοράει έναν υπερτροφοδοτούμενο 2λιτρο κινητήρα.

Σχεδιαστικά δεν περιμέναμε δραματικές αλλαγές, αλλά περισσότερο την εξέλιξη του μοντέλου, με πολλά στοιχεία από το μεγαλύτερο Golf. Αυτό φαίνεται να ακολουθούν οι Γερμανοί, όπως μαρτυρούν και οι πρώτες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν χωρίς καθόλου καμουφλάζ. Ανάλογα αναβαθμισμένο θα είναι και το τεχνολογικό επίπεδο του νέου Volkswagen Polo, τόσο σε επίπεδο άνεσης, με μεγάλη οθόνη αφής που θα υποστηρίζει και λειτουργία με νεύματα, όσο και στον τομέα της ασφάλειας. Τέλος, το νέο Polo θα υιοθετήσει και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων που έχουμε δει σε ανώτερα μοντέλα του ομίλου Volkswagen.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...