Η Skoda επιβεβαίωσε το Karoq τον διάδοχο του Yeti

Το μικρό SUV της τσεχικής φίρμας βρίσκεται προ των πυλών αντλώντας την ονομασία του από μια τοπική διάλεκτο της Αλάσκας

  • -
  • -

Λίγες μόλις μέρες μετά το βίντεο που κυκλοφόρησε (δείτε πατώντας εδώ) και δείχνει το Karoq να πραγματοποιεί δοκιμές στους δρόμους της Τσεχίας, η Skoda έρχεται να επιβεβαιώσει και επίσημα την παρουσίαση του νέου μικρού SUV.

Το όνομα αυτού Karoq και είναι εμπνευσμένο από μια τοπική διάλεκτο της Αλάσκα. Στην πράξη αποτελεί συνδυασμό των “KAA”RAQ” δηλαδή (car αυτοκίνητο) και RUQ δηλαδή (arrow βέλος). Η παρουσίαση του νέου Skoda Karoq έχει προγραμματιστεί για τις 18 Μαΐου στη Στοκχόλμη. Παράλληλα, η ονομασία του βασίστηκε και στο συλλαβισμό του Skoda Kodiaq, έτσι ώστε να υπάρχει συνέχεια στην ονοματολογία τόσο με τα σημερινά μοντέλα, όσο και με τα μελλοντικά.

Περνώντας στο τεχνικό κομμάτι το νέο Skoda Karoq θα μοιράζεται την ίδια γκάμα κινητήρων με τα αδελφά μοντέλα, Volkswagen Tiguan και Seat Ateca. Βασικός θα είναι ο μικρός 3κύλινδρος 1.000άρης τούρμπο με 115 ίππους, με τον 1.5 TSI με σύστημα ACT απενεργοποίησης κυλίνδρων 150 ίππων να συμπληρώνει τη γκάμα των βενζινοκινητήρων. Οι diesel θα ξεκινούν με το 1.6 TDI με 115 ίππους και πιο πάνω θα είναι ο μεγάλος 2λιτρος με 150 και 190 ίππους. Στα κιβώτια ταχυτήτων υπάρχουν ένα χειροκίνητο έξι σχέσεων και ένα 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη DSG.

Όσον αφορά το μέγεθος του Skoda Karoq έχει μήκος 4.382 mm, πλάτος 1.841 mm και ύψος 1.605 mm. Το μεταξόνιό του είναι 2.638 mm (έκδοση 4x4 2.630 mm) και υπόσχεται ανέσεις στους επιβαίνοντες, με τους πίσω να έχουν χώρο για τα πόδια τους που φτάνει τα 68 mm. Ο χώρος αποσκευών είναι 521 λίτρα και φτάνει με αναδιπλωμένες τις πλάτες των πίσω καθισμάτων τα 1.630 λίτρα. Στην έκδοση με τα έξτρα VarioFlex πίσω καθίσματα που μετακινούνται ο όγκος διαμορφώνεται από τα 479 στα 588 λίτρα, ανάλογα με τη θέση της πλάτης, ενώ όταν αφαιρεθούν το Karoq διαμορφώνεται σε ένα μινι van με χωρητικότητα που φτάνει τα 1.810 λίτρα.

Το νέο Skoda Karoq θα διαθέτει και προγράμματα οδήγησης που προσαρμόζουν το αυτοκίνητο ανάλογα με τις απαιτήσεις. Πιο συγκεκριμένα διαθέσιμα είναι: Normal, Sport, Eco, Individual και Snow, με το off-road mode να είναι διαθέσιμο στις τετρακίνητες εκδόσεις. Το Skoda Karoq αναμένεται να κυκλοφορήσει στους ευρωπαϊκούς δρόμους μέσα στο φθινόπωρο, μετά την πρεμιέρα που θα πραγματοποιήσει εμπρός στο μεγάλο κοινό της Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...