Έτοιμος ο διάδοχος του Skoda Yeti (+video)

Κυκλοφορεί ελεύθερα στους δρόμους με αρκετό καμουφλάζ ακόμα και όνομα… Karoq

  • -
  • -

Αγάπη μου συρρίκνωσα το Kodiaq θα μπορούσε να είναι η πρώτη σκέψη που κάνεις όταν αντικρίζεις του νέο Karoq, όπως θα ονομάζεται κατά πάσα πιθανότητα ο διάδοχος του Yeti. Το τσέχικο SUV είναι αυτή τη στιγμή το παλαιότερο αυτοκίνητο στη γκάμα της Skoda, αλλά σύντομα θα είναι το νεότερο.

Αυτή την περίοδο κάνει τις τελικές δοκιμές του στους δρόμους της Τσεχίας, όπου και το… συνέλαβε η κάμερα ενός youtuber. Η παρουσίαση του μοντέλου αναμένεται να γίνει στις 18 Μαΐου στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμα κάποια επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το θέμα.

Το αυτοκίνητο που βλέπουμε στο βίντεο έχει το τυπικό καμουφλάζ της Skoda με μεμβράνες να καλύπτουν τμήματα του αμαξώματος, ενώ έχουν επιλεγεί και μικροί τροχοί οι οποίοι κόβουν πόντους από την αισθητική του. Αναμφίβολα μοιάζει με μικρογραφία του Kodiaq του μεγάλου SUV της Skoda και αυτό είναι ίσως ένα καλό δείγμα γραφής.

Όσον αφορά τη γκάμα των κινητήρων του αναμένεται να μοιράζεται την ίδια με τα αδελφά μοντέλα, Volkswagen Tiguan και Seat Ateca. Ο μικρός 3κύλινδρος 1.000άρης τούρμπο με 115 ίππους θα αποτελέσει τη βάση ενώ πιο πάνω θα υπάρχει ο 1.5 TSI με σύστημα ACT απενεργοποίησης κυλίνδρων, με απόδοση 150 ίππων. Οι diesel θα ξεκινούν με το 1.6 TDI με 115 ίππους και πιο πάνω θα είναι ο μεγάλος 2λιτρος με 150 και 190 ίππους.

Το νέο Skoda Karoq αναμένεται να κυκλοφορήσει στους ευρωπαϊκούς δρόμους μέσα στο φθινόπωρο, μετά την Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, όπου θα κάνει και την επίσημη πρεμιέρα του εμπρός σε κοινό.

[Video: Euroman Driver]

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...