Renault Zoe E-Sport το απόλυτο hot hatch

Με 0-100 km/h σε 3,2 sec είναι πιο γρήγορο από Formula E

  • -
  • -

Το ηλεκτρικό Renault Zoe E-Sport έρχεται να επαναπροσδιορίσει την έννοια των hot hatch χάρη στην εντυπωσιακή του δύναμη που του χαρίζει εκρηκτικές επιδόσεις. Σύμφωνα με τη Renault το μικρό ηλεκτρικό όχημα επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 100 km/h σε 3,2 sec, τιμή που το κάνει πιο γρήγορο και από μια ηλεκτρική Formula E, σύμφωνα με τους Γάλλους.

Το ηλεκτρικό Zoe έχει μπαταρίες 41 kWh με αυτονομία 400 χιλιομέτρων. Για την κατασκευή του μικρού hatchback έχουν χρησιμοποιηθεί ανθρακονήματα, με την έκδοση E-Spor concept να πατά σε τεράστιους τροχούς 20 ιντσών που ενισχύουν το σπορ προφίλ του αυτοκινήτου. Προκειμένου να εξοικονομήσουν βάρος οι μηχανικοί της Renault αφαίρεσαν τα πίσω καθίσματα του Zoe και συνδύασαν carbon με Kevlar για την κατασκευή του.

Το τελικό αποτέλεσμα έκανε το δείκτη της ζυγαριάς να σταματήσει στα 1.400 κιλά, συμπεριλαμβανομένου του πακέτου των μπαταριών το οποίο με τη σειρά του ζυγίζει 450 κιλά. Χάρη σε δύο ηλεκτρικούς κινητήρες το Zoe αποδίδει 460 ίππους και 640 Nm ροπής! Εύλογα λοιπόν το μικρό γαλλικό μοντέλο στην έκδοση E-Sport concept μετατράπηκε σε μια ρουκέτα η οποία εκτός από την εκρηκτική επιτάχυνση 0-100 km/h σε 3,2 sec έχει και μέγιστη ταχύτητα η οποία περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 210 km/h.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...