Πρεμιέρα για την ανανεωμένη Mercedes-Benz S-Class

Οι Γερμανοί επέλεξαν την έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάης για να παρουσιάσουν το πολυτελές μοντέλο τους

  • -
  • -

Με μικρές αισθητικές αλλαγές, ποιοτικότερα υλικά κατασκευής, πολυτελέστερο εσωτερικό και ένα βήμα πιο κοντά στην πλήρως αυτόνομη οδήγηση ήρθε στην ανανεωμένη εκδοχή της η Mercedes-Benz S-Class. Επιπλέον και η γκάμα των κινητήρων της έγινε πιο αποδοτική και σε συνδυασμό με την τεχνολογία που κουβαλάει σε αυτή τη γενιά της, οδηγεί τη Mercedes-Benz στο μέλλον.

Αισθητική η ανανεωμένη S-Class διακρίνεται για τη νέα μάσκα σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα, με εισαγωγές αέρα στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα και ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα LED εμπρός και πίσω. Οι πιο ισχυρές εκδόσεις διαθέτουν και επιπλέον διακοσμητικά χρωμίου κάθετα τοποθετημένα, ενώ οι εξατμίσεις είναι εμφανείς στο κάτω μέρος και τις άκρες των προφυλακτήρων.

Νέας σχεδίασης ζάντες ελαφρού κράματος είναι διαθέσιμες, σε διαστάσεις από 17 έως 20 ίντσες, ανάλογα με την έκδοση, αλλά και ως έξτρα. Στο εσωτερικό τις εντυπώσεις κλέβουν οι μεγάλες οθόνες 12,3 ιντσών τοποθετημένες στο κέντρο και στη θέση του πίνακα οργάνων, καλυμμένες με ένα κρύσταλλο. Επιπλέον, αναβαθμισμένη είναι η λειτουργία αφής των οργάνων από τα χειριστήρια στο τιμόνι, προκειμένου ο οδηγός να εκτελεί όλες τις εντολές από αυτό, χωρίς να χρειάζεται να το αφήνει ποτέ από τα χέρια. Η ποιότητα έχει ανέβει επίπεδα, με αρκετές επιλογές επενδύσεων σε ξύλο και δέρμα να είναι διαθέσιμες.



Η γκάμα των κινητήρων ανανεώθηκε και όσον αφορά τους diesel ο 3λιτρος 6κύλινδρος σε σειρά της S 350 d 4MATIC αποδίδει 286 ίππους και 600 Nm ροπής καταναλώνοντας μόνο 5,5 lt/100 km, έχοντας εκπομπές CO2 μόλις 145 gr/km. Πιο πάνω σε απόδοση τοποθετείται η S 400 d 4MATIC με 340 ίππους και 700 Nm ροπής και κατανάλωση 5,6 lt/100 km και εκπομπές CO2 147 gr/km.

Νέος στη γκάμα είναι ο twin-turbo 4,0 λίτρων ο οποίος αντικαθιστά τον μεγάλο ατμοσφαιρικό 5,5 λίτρων. Τοποθετείται στην έκδοση S 560 4MATIC και αποδίδει από 3.982 cc 469 ίππους και 700 Nm ροπής, ενώ στην κορυφαία έκδοση AMG S 63 4MATIC+ η απόδοση εκτοξεύεται στους 612 ίππους και τα 900 Nm ροπής!

Συνδυάζεται με 9άρι κιβώτιο ταχυτήτων που στέλνει τη δύναμη και στους τέσσερις τροχούς και επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 100 km/h σε μόλις 3,5 sec. Ωστόσο η απόλυτη S-Class σε ισχύ είναι η Mercedes-AMG 65 long η οποία κάτω από το μακρύ καπό της έχει ένα θηριώδη V12 6,0 λίτρων με 630 ίππους και 1.000 Nm ροπής. Η μετάδοση περνάει μόνο στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων 7 σχέσεων, με τα 0-100 km/h σε αυτή την περίπτωση να ολοκληρώνονται σε 4,3 sec.

Η ανανεωμένη Mercedes-Benz S-Class κάνει ένα ακόμα βήμα προς την αυτόνομη οδήγηση. Το Distronic Active Proximity Control και το Active Steer Assist τώρα παρέχουν μεγαλύτερη βοήθεια στον οδηγό. Το αυτοκίνητο ρυθμίζει την ταχύτητα σε στροφές, καμπές και διασταυρώσεις. Επιπλέον έχει βελτιώσει σημαντικά την αυτόματη πορεία ανάμεσα σε λωρίδες κυκλοφορίας, αλλά και τον ενεργό αυτόματο φρενάρισμα.

Χάρη στις κάμερες και τα ραντάρ με τα οποία εφοδιάζεται η S-Class παρέχει καλύτερη ορατότητα περιμετρικά του αμαξώματος μέσα στην κίνηση, ενώ επιπρόσθετα και για πρώτη φορά συνδυάζεται με τη χρήση χαρτών και πληροφοριών από το σύστημα πλοήγησης, προκειμένου να ρυθμίσει ακόμα καλύτερη τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...