Ποια νηστεία; 415 ίπποι για το sedan επιδόσεων της Lexus

Παγκόσμια πρεμιέρα κάνει στη Νέα Υόρκη το LS 500 F SPORT

  • -
  • -
  • ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το LS ήταν το πρώτο μοντέλο της Lexus, θυγατρικής της Toyota. Κυκλοφόρησε το 1989 στην αγορά των ΗΠΑ, με κίνηση στους πίσω τροχούς και 4λιτρο V8 κινητήρα. Πλέον 28 χρόνια μετά, η πολυτελής μάρκα παρουσιάζει στην έκθεση της Νέας Υόρκης το LS F SPORT, την έκδοση επιδόσεων της ναυαρχίδας της.

Το LS F SPORT θα είναι διαθέσιμο τόσο με κινητήρα βενζίνης όσο και στην υβριδική έκδοση του μεγάλου sedan. Διαφέρει τόσο οπτικά (με αποκλειστική γρίλια, τροχούς 20 ιντσών και sport λεπτομέρειες στην καμπίνα των επιβατών) όσο και σε ουσιαστικότερους τομείς, όπως οι επεμβάσεις στο πλαίσιο και η ειδικά ρυθμισμένη ανάρτηση. Το αυτοκίνητο κάνει χρήση επιμηκυμένης παραλλαγής της πισωκίνητης πλατφόρμας GA-L, στην οποία βασίζεται το coupe LC 500. Προαιρετικά κυκλοφορεί και σε τετρακίνητες εκδόσεις.

Ο V6 βενζίνης των 3,5 lt εφοδιάζει την έκδοση LS 500, αποδίδει 415 ίππους και συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων! Όλα τα παραπάνω επιτρέπουν στο μεγάλο sedan να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε λιγότερο από 5 sec. Η Lexus προσφέρει προγράμματα οδήγησης (Normal, Sport S και Sport S+) που διαμορφώνουν ανάλογα την απόκριση του κινητήρα αλλά και τον ήχο από το σύστημα εξάτμισης.

Η υβριδική έκδοση LS 500h F SPORT (με δύο ηλεκτρικά μοτέρ και το V6 βενζινοκινητήρα) δίνει έμφαση στην... οικολογική συμπεριφορά, χωρίς βέβαια να μπορεί να χαρακτηριστεί αργό ή αδύναμο. Κάθε άλλο, καθώς το υβριδικό σύστημα αποδίδει συνδυαστικά 354 ίππους, ενώ η διαδικασία 0-100 km/h διαρκεί λίγο πάνω από τα 5 sec.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...