Η νέα S-Class θα αντιδρά πριν από σένα για σένα

Η ναυαρχίδα της Mercedes-Benz φέρνει την αυτόνομη οδήγηση πιο κοντά

  • -
  • -

Το φθινόπωρο θα κυκλοφορήσει η ανανεωμένη έκδοση της S-Class, λίγους μήνες αφού κάνει πρεμιέρα στην έκθεση της Σαγκάης. Το σημαντικό με τη λιμουζίνα της Mercedes-Benz δεν είναι το σχεδιαστικό φρεσκάρισμα αλλά ο εμπλουτισμός του εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας με κορυφαία συστήματα. Έτσι το πολυτελές γερμανικό sedan κάνει βήματα στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης.

Η μάρκα από τη Στουτγάρδη ονομάζει Intelligent Drive την τεχνολογία που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να υποστηρίζει ενεργά τον οδηγό και να λαμβάνει άμεσα αποφάσεις. Η νέα S-Class εφοδιάζεται με εξελιγμένες κάμερες και ραντάρ, ώστε να καταγράφει πιο καθαρά το περιβάλλον γύρω από το αυτοκίνητο.

Ορισμένα από τα συστήματα της νέας Mercedes-Benz S-Class:

Active Distance Assist DISTRONIC

Η ταχύτητα του αυτοκινήτου ρυθμίζεται αυτόματα, ανάλογα με το δρόμο εμπρός (π.χ. απότομες στροφές, κυκλικοί κόμβοι κλπ). Δεδομένα λαμβάνονται από το σύστημα πλοήγησης, ώστε η S‑Class να αντιδρά προληπτικά.

Active Lane Change Assist

Σε αυτοκινητόδρομους, το σύστημα αναλαμβάνει μόνο του την αλλαγή λωρίδας, αρκεί ο οδηγός να ανάψει το φλας. Λειτουργεί σε ταχύτητες 80-180 km/h και εκτελεί την αλλαγή λωρίδας αφού εξασφαλίσει ότι δεν υπάρχει άλλο όχημα μέσα στη «ζώνη ασφαλείας». Η ένδειξη εμφανίζεται τόσο στον πίνακα οργάνων όσο και στο head-up display.

Active Emergency Stop Assist

Όταν το σύστημα διαπιστώσει ότι ο οδηγός δεν είναι ενεργός, τότε το αυτοκίνητο σταματά με ασφάλεια στη λωρίδα του. Το Active Emergency Stop Assist αντιλαμβάνεται αν ο οδηγός δεν έχει τα χέρια στο τιμόνι και αρχικά ειδοποιεί τον οδηγό οπτικά και ηχητικά. Σε ταχύτητες έως 60 km/h, τα οχήματα που ακολουθούν ειδοποιούνται μέσω των alarm. Στη συνέχεια ενεργοποιείται αυτόματα το χειρόφρενο και ειδοποιούνται οι αρχές μέσω της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκς.

Evasive Steering Assist

Υποστηρίζει τον οδηγό σε απότομες μανούβρες, π.χ. αν πεταχτεί ένας πεζός στο δρόμο. Το τιμόνι στρίβει πιο άμεσα στην κατεύθυνση αποφυγής του πεζού, ώστε να αποφευχθεί η σύγκρουση.

Remote Parking Assist

Σε στενές θέσες που δυσκολεύουν το μπες-βγες στο αυτοκίνητο, π.χ. στο σούπερ μάρκετ ή στο πάρκινγκ του σπιτιού, ο οδηγός μπορεί να βγει από το όχημα και μέσω του κινητού να παρκάρει την S-Class εξ αποστάσεως. Στη λειτουργία Explore το αυτοκίνητο κάνει και μανούβρες ώστε να αποφύγει εμπόδια.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...