Το νέο Megane RS περιμένει αγριεμένο (vid)

Η Renault Sport θα... τραβήξει το σεντόνι από το καυτό hatch μέσα στους επόμενους μήνες

  • -
  • -

Για να ευχαριστήσει τους 1 εκατ. φίλους της στο facebook, η Renault Sport δημιούργησε ένα μονόλεπτο video. Σε αυτό καταγράφονται οι σημαντικότερες στιγμές της, από το R5 Turbo στις αρχές της δεκαετίας του ’80, μέχρι το Clio Williams, το Clio V6 και το πιο πρόσφατο Megane RS Trophy-R.

Στο τέλος του video εμφανίζεται... σκεπασμένο το νέο Megane RS, με το μήνυμα ότι έρχεται μέσα στο 2017. Η πρεμιέρα για το κοινό του sport μικρομεσαίου προγραμματίζεται για το φθινόπωρο στη Φρανκφούρτη, ακριβώς δύο χρόνια μετά την πρεμιέρα της νέας γενιάς του Megane. Δεν αποκλείεται πάντως η αποκάλυψη να γίνει νωρίτερα, σε ειδική εκδήλωση της Renault.

Οι πληροφορίες των τελευταίων εβδομάδων αναφέρουν ότι ο κινητήρας του νέου Megane RS θα είναι κοινός με αυτόν της Alpine. Πρόκειται για ένα νέο 1.8 turbo, ο οποίος θα έχει όμως αυξημένη ισχύ σε σχέση με τους 252 ίππους της Α110, ξεπερνώντας τους 275 ίππους του απερχόμενου Megane RS Trophy-R και προσεγγίζοντας ή ξεπερνώντας ακόμη τους 300 ίππους.

Η κίνηση θα περνά σε όλους τους τροχούς (μέσω μηχανικού κιβωτίου ή διπλού συμπλέκτη DCT), ενώ η επιτάχυνση 0-100 km/h θα ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 6 sec.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...