Έρχεται το πρώτο ηλεκτρικό από τη Skoda

Η τσέχικη μάρκα δεν μένει πίσω από τις εξελίξεις και είναι έτοιμη να περάσει στη νέα εποχή της αυτοκίνησης

  • -
  • -

Το πρωτότυπο από το οποίο θα προκύψει ένα ηλεκτρικό SUV θα παρουσιάσει στην έκθεση της Σαγκάης στα τέλη Απριλίου η Skoda. Από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η θυγατρική του Ομίλου Volkswagen ανακοίνωσε με δύο σκίτσα την παγκόσμια πρεμιέρα του Vision E. Η νέα σχεδιαστική σπουδή της τσέχικης μάρκας προαναγγέλλει το λανσάρισμα ενός SUV Coupe μηδενικών ρύπων.

Οι διαστάσεις του (μήκος 4,65 m και πλάτος 1,92 m) παραπέμπουν στο Kodiaq Coupe, στο οποίο έχουμε αναφερθεί στο GOCAR εδώ και μήνες. Οι μπαταρίες θα δίνουν ζωή σε δύο ηλεκτρικά μοτέρ (η συνδυαστική ισχύς του εκτιμάται ότι θα υπερβαίνει τους 300 ίππους), ενώ με μία πλήρη φόρτιση θα εξασφαλίζουν αυτονομία 500 km. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 180 km/h, ώστε να μην επηρεάζεται αρνητικά η αυτονομία.

Όταν βγει στην παραγωγή (αναμένεται αυτό να συμβεί το 2020) θα προσφέρει δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης στον αυτοκινητόδρομο αλλά και σε αστικό περιβάλλον. Η Skoda προτίθεται να λανσάρει μέχρι το 2025 συνολικά 5 ηλεκτρικα μοντέλα, σε διάφορες κατηγορίες, ενώ θα έχει προηγηθεί η plug-in hybrid έκδοση του Superb το 2019.


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...