Το πρωτότυπο ηλεκτρικό Jaguar SUV στους δρόμους του Λονδίνου (vid)

Σπάνια ένα concept car βγαίνει από τους χώρους των εκθέσεων και πατάει άσφαλτο

  • -
  • -

Το 2018 θα σηματοδοτήσει το πέρασμα στην ηλεκτροκίνηση για την Jaguar. Ακόμη ένας κατασκευαστής premium και sport μοντέλων που αντιλαμβάνεται ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της αυτοκίνησης. Και θα το πράξει με το I-PACE, ένα τετρακίνητο SUV επιδόσεων που δεν θα εκπέμπει καθόλου ρύπους στο περιβάλλον.

Λίγες ημέρες μετά την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα του concept car στο σαλόνι της Γενεύης, η βρετανική μάρκα μας δείχνει πλάνα από το ηλεκτρικό SUV να... κόβει βόλτες στο Λονδίνο. Όχι βέβαια ανάμεσα στα υπόλοιπα οχήματα (καθώς δεν έχει άδεια κυκλοφορίας) αλλά σε κλειστούς δρόμους. Η έκδοση παραγωγής θα αποκαλυφθεί προς τα τέλη του 2017 και θα λανσαριστεί στις αγορές εντός του 2018.

Το I-PACE εφοδιάζεται με μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 90 kWh, οι οποίες είναι ικανές να του χαρίσουν αυτονομία άνω των 500 km. Μέσω ταχυφορτιστή 50 kW DC θα είναι εφικτή η φόρτισή τους στο 80% εντός 1,5 ώρας. Οι ηλεκτροκινητήρες θα έχουν συνδυαστική ισχύ 400 ίππων και ροπή 700 Nm, ενώ τα 100 km/h θα έρχονται από στάση σε περίπου 4 sec.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...