Επίσημη πρεμιέρα για το Opel Crossland X

Στη Γενεύη παρουσίασε το νέο μικρό SUV της η Opel

  • -
  • -

Ένα νέο μικρότερο SUV με χαρακτηριστικά crossover μπήκε στη γκάμα της Opel. Πρόκειται για το Crossland X, το οποίο τοποθετείται δίπλα και λίγο πιο κάτω από το Mokka X, από το οποίο ξεχωρίζει μεταξύ άλλων για το σύστημα μετάδοσης, με το νέο μοντέλο να έχει κίνηση αποκλειστικά μόνο στους εμπρός τροχούς και όχι τετρακίνηση.

Το μήκος του αγγίζει τα 4,21 m και διακρίνεται για την ευελιξία του, τόσο στο δρόμο όσο και στο εσωτερικό του. Εκεί ακολουθεί τη φιλοσοφία των MPV προσφέροντας ανέσεις υψηλού επιπέδου και ευκολίες όπως τα πίσω καθίσματα που μετακινούνται κατά το διαμήκη άξονα. Έτσι, ο χώρος αποσκευών διαμορφώνεται ανάλογα με τη θέση τους, από τα 410 έως τα 520 λίτρα, ενώ αγγίζει τα 1.255 με τις πλάτες των πίσω καθισμάτων αναδιπλωμένες.

Καλή ποιότητα στα υλικά και στη συναρμογή χαρακτηρίζουν το εσωτερικό του Crossland X, ενώ υπάρχουν όλες οι νέες τεχνολογίες συνδεσιμότητας με Apple CarPlay και Android Auto, με οθόνη επτά ή οκτώ ιντσών στο κέντρο το ταμπλό, ανάλογα με την έκδοση. Κάτω από το καπό το μικρού SUV της Opel υπάρχει ως βασικός κινητήρας ο 1.2 βενζίνης 81 ίππων και 118 Nm ροπής. Στην τούρμπο εκδοχή του αποδίδει 110 ίππους και 205 Nm ροπής, ενώ στην πιο ισχυρή παραλλαγή του φτάνει τους 130 ίππους. Όσον αφορά του diesel υπάρχει ο 1.6 με 99 και 120 ίππους και ροπή που αγγίζει τα 254 και 300 Nm αντίστοιχα για κάθε έκδοση. Στην Ελλάδα το νέο Opel Crossland X θα είναι διαθέσιμο από τον Μάιο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...