Νέο Audi RS5 Coupe με 450 ίππους

Αυτή είναι η κορυφαία εκδοχή του A5 Coupe με τα διακριτικά RS

  • -
  • -

Η Audi έχει επιλέξει για την ονοματολογία των μοντέλων της να χρησιμοποιεί γράμματα, με το RS να διακρίνει τις κορυφαίες της δημιουργίες με τις καλύτερες επιδόσεις. Στη Γενεύη λοιπόν η γερμανική εταιρεία μας παρουσίασε την γρήγορη και πιο σπορ εκδοχή του A5 Coupe.

Το Audi RS5 Coupe τον πρόσφατα εξελιγμένο κινητήρα 2,9 λίτρων V6 TFSI με διπλό τούρμπο και απόδοση που αγγίζει τους 450 ίππους και τα 600 Nm ροπής, η οποία είναι κατά 170 Nm αυξημένη σε σχέση με το μοντέλο προηγούμενης γενιάς. Το RS5 Coupe εκτοξεύεται από στάση στα πρώτα 100 km/h σε μόλις 3,9 sec, έχοντας μέγιστη ταχύτητα 280 km/h με το έξτρα πακέτο dynamic που απελευθερώνει τον περιοριστή ταχύτητας ο οποίος επεμβαίνει στα 250 km/h.

Στα πιο πεζά και όσον αφορά την κατανάλωση το RS5 Coupe χρειάζεται 8,7 lt/100 km και εκπέμπει 197 gr CO2 ανά χιλιόμετρο σύμφωνα με τον κατασκευαστή, κάτι που το καθιστά εκτός από πιο γρήγορο και πιο αποδοτικό. Στα θετικά της νέας γενιάς είναι και το βάρος του αυτοκινήτου το οποίο μετά από δίαιτα που το υπέβαλε το εργοστάσιο έπεσε κατά 60 κιλά και περιορίστηκε στα 1.655.



Σχεδιαστικά το νέο Audi RS5 Coupe ξεχωρίζει εύκολα από τα «μικρότερα» αδελφάκια του, χάρη στις μεγάλες εισαγωγές αέρα, τα πιο φαρδιά φτερά, τους τεράστιους τροχούς, αλλά και το πιο χαμηλό αμάξωμα. Το RS5 Coupe φοράει τη νέα σπορ ανάρτηση Dynamic Ride Control (DRC), κεραμικά φρένα, ενώ διαθέτει και πιο άγριες ρυθμίσεις στο τιμόνι. Από το σύστημα εξατομίκευσης του οδηγικού προφίλ υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ενός από τα τρία προγράμματα, Comfort, Dynamic και Individual το οποίο ο οδηγός μπορεί να διαμορφώσει σύμφωνα με τις προτιμήσεις του.

Στο εσωτερικό τις εντυπώσεις κλέβουν τα σπορ καθίσματα με την καλή πλευρική στήριξη, με τις όμορφες ραφές. Οι επενδύσεις είναι από δέρμα Nappa, με το πολυλειτουργικό τιμόνι να είναι το κλασικό για την Audi κοφτό στο κάτω μέρος. Το σύστημα πολυμέσων MMI navigation plus με οθόνη αφής, παρέχει όλες τις πληροφορίες και τις δυνατότητες σύνδεσης με τα σύγχρονα smartphones, ενώ μπορεί να γίνει και Wi-Fi spot. Η τεχνολογία φυσικά δεν λείπει από το νέο Audi RS5 Coupe, με στοιχεία όπως το head-up display και πολλά άλλα βοηθήματα. Οι πωλήσεις του νέου RS5 Coupe θα ξεκινήσουν από τον Ιούνιο με ενδεικτική τιμή στη Γερμανία τα 80.900 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...